1. HABERLER

  2. TEKNOLOJİ-BİLİM

  3. SEVGİLİ BULAN UYGULAMA YAPTI...
SEVGİLİ BULAN UYGULAMA YAPTI...

SEVGİLİ BULAN UYGULAMA YAPTI...

Kız arkadaşı terk edince sevgili bulan uygulama yaptı!

A+A-
Akıllı telefonlarda son aylarda hızla büyüyen Tinder, basitçe bir çöpçatanlık uygulaması ve pek çok kullanıcı kız ya da erkek arkadaş bulmak için bu uygulamaya umutlarını bağlamış durumda!

Tinder uygulamasına yurtdışından sonra Türkiye 'de de ilgi bir hayli artmış durumda. Ücretsiz olarak hem Android hem de iOS platformunda kullanılabilen Tinder, 2 kilometreden 150 kilometreye kadar olan mesafe içinde aradığınız cinsiyete göre kız ya da erkek arkadaş bulmanızı sağlıyor.

Facebook ile kaydolunabilen uygulamaya 6 farklı profil fotoğrafı yüklenebiliyor ve profil mesajını da belirledikten sonra Tinder'in geniş havuzuna girmeyi başarıyorsunuz. Daha sonra da başlıyorsunuz sevgili aramaya! Bunun için karşınıza gelen fotoğraflarda ya 'X'e ya da kalp simgesine tıklamanız gerekiyor. Kalp simgesi pek çok sosyal medya platformunda olduğu gibi 'Beğen' anlamına geliyor, X ise tam tersi... Bu butonlar dışında daha hızlı arama yapmak için fotoğrafı sola kaydırarak beğenmeden geçebilir veya sağ tarafa fotoğrafı kaydırarak beğenebilirsiniz.

Fotoğraflara baktığınızda hem karşınızdaki kişinin fotoğrafını hem de yaşını ve ismini görüyorsunuz. Ancak bir fotoğrafı beğenirken veya baypas ederken dikkatli olmanız gerekiyor; zira işlem bir kere yapıldığında geri dönüşü yok! Yani beğendiyseniz olay orada bitiyor ve bir sonraki kullanıcı karşınıza geliyor.

EŞLEŞTİRME NASIL OLUYOR

Eşleştirmenin olması sadece sizin bir kişiyi beğenmenize bağlı değil. Aynı zamanda o kişinin de sizin profilinizi beğenmesi gerekiyor. İki kişi birbirini beğendiğinde ise 'Match' yani eşleşme olayı tamamlanmış oluyor. Bundan sonra da iki kişi arasında mesajlaşma başlıyor. Siz bir kişinin fotoğrafını beğendiğinizde ona herhangi bir bildirim gitmiyor ve o sizin fotoğrafınızı beğenene kadar da bu durumdan haberi olmuyor. Bu nedenle mutlak suretle iki kişinin birbirini beğenmesi şart ve ancak o şartla eşleşme mümkün oluyor.

BUGÜNE DEK 750 MİLYON KULLANICI 'KAYDIRDI'

Fotoğrafı kaydırma işleminin bugüne dek 750 milyonu aştığını söyleyen uygulamanın kurucu Sean Rad'in uygulaması geliştirme hikayesi de uygulamanın mantığına oldukça uyuyor. Sevgilisinden ayrıldıktan sonra Tinder'i kuran Rad, uygulama içinde günde 10 milyon mesajlaşma olduğunu da sözlerine ekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.