1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEVİMLİ DOSTLAR DERNEĞİ, KÖPEĞİNİ VURAN AVCIYI KINADI
SEVİMLİ DOSTLAR DERNEĞİ, KÖPEĞİNİ VURAN AVCIYI KINADI

SEVİMLİ DOSTLAR DERNEĞİ, KÖPEĞİNİ VURAN AVCIYI KINADI

bu gibi kişilerin Avcılık Federasyonu tarafından üyelikten ihraç edilmesini ve av ruhsatlarının da iptal edilmesini önerdi.

A+A-

DEMİRSÖZ: “AVCILIK FEDERASYONU BU GİBİ KİŞİLERİ ÜYELİKTEN İHRAÇ ETSİN, AV RUHSATLARI DA İPTAL EDİLSİN”

Sevimli Dostlar Derneği, Zeytinlik köyü yakınlarında geçtiğimiz pazar günü sinirlendiği için av köpeğini iki el ateş ederek öldürdüğü iddia edilen avcıyı kınadı. Dernek, bu gibi kişilerin Avcılık Federasyonu tarafından üyelikten ihraç edilmesini ve av ruhsatlarının da iptal edilmesini önerdi.

KÖPEĞİNİ VURAN AVCI HABERİ İÇİN TIKLAYINIZ

Dernek Başkanı Oya Demirsöz yazılı açıklamasında, olayın görüntülenip polise ihbar edilmesinin içlerini bir nebze rahatlattığını kaydederek, hassasiyet gösteren avcılara teşekkür etti.

Zanlının tutuklanıp dava okunduktan sonra serbest bırakıldığını ve şu anda mahkeme gününü beklediğini ifade eden Demirsöz, bu gibi vicdansızlıkları yapanların Avcılık Federasyonu tarafından ihraç edilmesini ve av ruhsatlarının da iptal edilmesini istedi.

Oya Demirsöz, Hayvan Refahı Yasası’na göre bu suça en az 2 asgari ücret para cezası ve 6 aydan başlayan hapislik cezası öngörüldüğünü kaydederek, köpeği vurma sadist davranışının bu çağda kabul edilemeyeceğini vurguladı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum