1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. SEVİNÇ YARATAN MUCİZE BEBEK!
SEVİNÇ YARATAN  MUCİZE BEBEK!

SEVİNÇ YARATAN MUCİZE BEBEK!

21 yaşındaki genç kadının dünyaya getirdiği bu kız bebek onbinlerce insana umut oldu. Nedeni ise...

A+A-

Doğum haberiyüz binlerce kişinin evsiz kaldığı bölgede son günlerdeki duyulan nadir iyi haberlerden. Bebeğin doğum haberi yıkıntıların ortasında sevinçle karşılandı. Bea Joy Sagales ismi verilen kız bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı. Doğum Tacloban’da havaalanındaki bir binanda gerçekleşirken, çevredekiler doğumu yaptıran askeri sağlık görevlilerini alkışladı.

Anne Emily Ortega’nın ise tayfun vurduğu sıralarda tahliye merkezinde olduğu bildirildi. Sel sularının gelmesi ile sulara kapılan Ortega, elektrik diğerine tutunarak hayatta kalabilmiş. Başkent Manila’da olan eşinin ise hiçbir şeyden haberi yok.

Annenin durumu ile ilgili konuşan doktor Yüzbaşı Victoriano Sambale, annenin kanamasının durdurulduğu ancak hayati tehlikesinin halen bulunduğunu söyledi. Yüzbaşı Sambale, anne Ortaga için antibiyotike ihtiyaç duyduklarını ancak dünden itibaren ellerindeki bütün antibiyotiklerin tükendiğini ifade etti.

 

10 BİNE YAKIN KİŞİNİN ÖLMÜŞ OLABİLECEĞİNDEN ENDİŞE EDİLİYOR

Filipinler makamları, ülkenin orta kısmını vuran Haiyan tayfunundan etkilenen halka yardım ulaştırma mücadelesi veriyor. Filipinler'i vuran en şiddetli tayfunlardan biri olan Haiyan sonucu 10 bine yakın kişinin ölmüş olabileceğinden endişe ediliyor. Doğal felaket yaklaşık 5 milyon kişiyi etkiledi.

Haiyan süper tayfunu, en çok Leyte adası ile Samar adalarını vurdu. Tayfun evlerokullar ve bir çok binayı yıkarken, Leyte adasındaki Tacloban şehrinde de havaalanını kullanılmaz hale getirdi. Felaket sonucu yüz binlerce kişi evlerini terk etmek zorunda kaldı.

Birçok kasaba ve köy ile iletişim ve ulaşım kesilirken, bu bölgelere yardım görevlilerinin henüz ulaşmadığı ifade ediliyor. Afet bölgesinde temiz su sıkıntısı yaşanırken, birçok bölgeye elektrikler verilemiyor. Afetzedelerin acil gıda yardımına da ihtiyacı olduğu aktarılıyor.

Filipinler ordusu kargo uçakları ile bölgeye yardım ulaştırmaya çalışırken, yollardaki enkazlar sonucu bazı bölgelere ulaştırılamıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.