1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEYH NAZIM 93 YAŞINDA
ŞEYH NAZIM 93 YAŞINDA

ŞEYH NAZIM 93 YAŞINDA

21 Nisan 1921 tarihinde Larnaka’da doğan dünyanın önde gelen dini liderleri arasında yer alan Şeyh Nazım Kıbrısi, 93’üncü yaşını muritleri ile birlikte kutladı.

A+A-

Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım’a Lefke’deki dergahında doğum günü kutlaması yapıldı. 21 Nisan 1921 tarihinde, Larnaka’da dünyaya gelen Şeyh Nazım Kıbrısi’nin, 93’üncü yaş gününe ailesi, yurt içinden ve yurt dışından gelen müritleri katıldı.

Nakşibendi tarikatının lideri Şeyh Nazım Kıbrısi, 93’üncü yaş gününü müritleriyle birlikte, Lefke’deki dergahında kutladı. 

21 Nisan 1921 tarihinde, Larnaka’da dünyaya gelen Şeyh Nazım Kıbrısi’nin, 93’üncü yaş gününe ailesi, yurt içinden ve yurt dışından gelen müritleri katıldı. Doğum günü kutlamasına katılan tarikat mensubu müritlere çeşitli içecek ve tatlılar ikram edildi. Doğum günü kutlamasında Almanya’dan gelen Mehter Takımı bir gösteri sundu. 

Alman ekibi Şeyh Nazım’a hediye olarak Kuran-ı Kerim, saat ve çeşitli hediyeler verdi. Doğum günü kutlaması yaklaşık bir saat sürdü.

Lefke’ye canlılık geldi

Turizmden nasibini alamayan Lefke bölgesi, Şeyh Nazım’ın sayesinde inanç turizm ile zaman zaman oldukça hareketli günler yaşıyor.

Şeyh Nazım’ın doğum günü nedeniyle çok sayıda kişinin Lefke’ye akın etmesi, bölgede alışverişi de bir miktar canlandı.

Ekonomik açıdan ciddi sıkıntılar yaşayan bölge halkı, yurt dışından gelenler sayesinde az da olsa çarşıda bir canlılığın görüldüğüne dikkat çekti.

seyhh.jpg

Kaynak: Havadis

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.