1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEYH'İN HAYIR DUASI ALINDI
ŞEYH'İN HAYIR DUASI ALINDI

ŞEYH'İN HAYIR DUASI ALINDI

Şeyh Nazım Kıbrısi’yi ziyaret edildi

A+A-

 DAKİKALIK GÖRÜŞME: İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Şeyh Nazım Kıbrısi’yi ziyaret etti. İhsanoğlu ile Eroğlu, ayrı ayrı gerçekleştirdikleri ziyaretlerde, Şeyh Nazım Kıbrısi ile 20’şer dakika baş başa görüştü. Şeyhin elini öpüp hayırduasını aldılar

İİT’ye Üye Ülkelerde Su ve Gıda Güvenliği Konferansı nedeniyle KKTC’ye gelen İİT Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu ile Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, dün akşam saatlerinde Nakşibendi Tarikatı lideri Şeyh Nazım Kıbrısi’yi ziyaret etti.

Lefke’deki dergah ilk olarak İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu ağırladı. İhsanoğlu, saat 16.00’da Nakşibendi lideri Şeyh Nazım Kıbrısi’yi ziyaret etti. İhsanoğlu’na ziyareti sırasında CTP Güzelyurt Milletvekili Hüseyin Erçal eşlik etti. Şeyh Kıbrısi, İhsanoğlu ile 20 dakikalık bir görüşme gerçekleştirdi.

Olağanüstü güvenlik önlemi…
İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ziyareti nedeniyle Nakşibendi lideri Şeyh Nazım Kıbrısi’nin dergahının bulunduğu Lefke’de olağanüstü güvenlik önlemleri alındı. Dergaha çıkan yollar güvenlik görevlileri tarafından kapatıldı.

Kapıda karşıladı…
Nakşibendi tarikatı lideri Şeyh Nazım Kıbrısi, Ekmeleddin İhsanoğlu’nun ziyareti nedeniyle yardımcıları tarafından odasından çıkarıldı. Şeyh Kıbrısi, İhsanoğlu’nu kapıda karşıladı.
Cemaat yoğun ilgi gösterdi…
İslam ülkelerinin en üst düzeydeki uluslar arası örgütü konumundaki İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri’nin Şeyh’i ziyareti müritler arasında heyecanla karşılandı. Şeyh Nazım Kıbrısi’nin çok sayıdaki müridi İslam İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nu görmek için dergah kapısı önünde bekledi. 

Eroğlu da Şeyh ile görüştü
Türkiye Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu ise Şeyh Nazım Kıbrısi’yi saat 18.00’de ziyaret etti. Eroğlu’na ziyareti sırasında Büyükelçi Halil İbrahim Akça eşlik etti. Eroğlu-Kıbrısi görüşmesi de 20 dakika sürdü.

Havadis

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.