1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞEYH'TEN SONRA SOKAK ADI DEĞİŞİYOR...
ŞEYH'TEN SONRA SOKAK ADI DEĞİŞİYOR...

ŞEYH'TEN SONRA SOKAK ADI DEĞİŞİYOR...

Sokağın yeni adı

A+A-

Sokağın yeni adı Şeyh Nazım olacak

Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, Şeyh Nazım Kıbrısi’nin defnedildiği, Lefkedeki dergahın bulunduğu sokağa ilişkin yeni bir düzenleme yapacağını açıkladı

Nakşibendî Tarikatı Lideri Şeyh Nazım Kıbrısi’nin cenaze törenine katılamayan müritleri mezarını ziyaret için Lefke’ye akın etmeye devam ediyor. Yurt içinden ve yurtdışından yüzlerce müridin Şeyh Nazım Kıbrısi’nin defnedildiği dergahı ziyaret etmesi Lefke Belediyesi’ni de harekete geçirdi.  Belediye Başkanı Mehmet Zafer, Dergahın bulunduğu sokağa Şeyh Nazım adını vereceklerini açıkladı.

Malezya kraliyet ailesinin Şeyh Nazım’ın mezarını ziyareti, ve sonrasında ailesine başsağlığı dileklerini aktarmasının ardından Dergahı ziyaret eden Lefke Belediye Başkanı Mehmet Zafer, Şeyh’in oğlu Bahaattin Nazım ile görüştü. Mehmet Zafer, Şeyh’in ailesine dergahın bulunduğu bölgeyle ilgili projelerini anlattı.

Belediye olarak Şeyh Nazım dergâhının bulunduğu sokağın isminin Şeyh Nazım Sokağı konmasını ve sokağın sil baştan restore edilerek yolun kenarlarına taş duvar çekilmesi ve oturma bankları konarak gelen ziyaretçilerin hizmetine açılması için çalışma başlattığını söyledi. Zafer, en kısa sürede Belediye Meclis üyelerini toplantıya çağıracağını ve karar alınmasını için gerekenin yapılacağını söyledi.

Havadis

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.