1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEYRÜSEFER FİYATLARININ EŞİTLENMESİ ÖNERİSİ REDDEDİLDİ
SEYRÜSEFER FİYATLARININ EŞİTLENMESİ ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

SEYRÜSEFER FİYATLARININ EŞİTLENMESİ ÖNERİSİ REDDEDİLDİ

Benzin ve dizel arasında fiyat farkı kapandı...

A+A-

 

Benzin ve dizel arasında fiyat farkı kapandığı için seyrüsefer fiyatlarının eşitlenmesini isteyen UBP Milletvekili Saner, Meclis’e öneri sundu ancak bu öneri reddedildi

UBP Milletvekili Ersan Saner, Mecliste söz alarak, benzin ve dizel arasında fiyat farkı kapandığı için seyrüsefer fiyatlarının eşitlenmesini istedi.

Saner bununla ilgili sunduğu öneriyi okudu. Saner’in önerisinin dikkate alınması oylanarak oyçokluğuyla reddedildi.

Konuyla ilgili söz alan DP-UG Milletvekili Mustafa Arabacıoğlu, benzin ve dizel araçların seyrüsefer harçlarını eşitlenmesi konusunu komitede de görüştüklerini, çalışmanın yanlış olmadığını ancak maddi açıdan Maliye Bakanlığı’na fırsat verilmesi adına zamanlamaya karşı çıktıklarını anlattı.

MUNGAN

Maliye Bakanı Zeren Mungan tek başına ruhsat fiyatlarının eşitlenmesinin yeterli olmadığını, kayıt harçlarında bir düzenleme yapmanın daha kolay olduğunu ve bununla ilgili gerekli düzenlemenin yapıldığını anlattı.

Gerek egzoz emisyon oranları gerek ağırlıklar gerek diğer konularda bütünlüklü çalışmaların devam edeceğini dile getirdi.

Yasa tasarısının bütünüyle oylamasına geçilmeden önce yeniden söz alan UBP Milletvekili Ersan Saner dünyanın dizel kullanımını teşvik ederken, KKTC’de bunun tam tersinin yapıldığını savundu.
Saner’in konuşmasının ardından tasarısının bütünü milletvekillerin isimleri teker teker okunarak, oylandı. 23 “kabul”, 12 “ret” oyuyla kabul edildi. Oylamaya 15 milletvekili katılmadı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.