1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SEZARYENLE DOĞANLARDA RİSK ÇOK BÜYÜK
SEZARYENLE DOĞANLARDA RİSK ÇOK BÜYÜK

SEZARYENLE DOĞANLARDA RİSK ÇOK BÜYÜK

Sezaryenle doğanlarda risk çok büyük

A+A-

Obezitenin sebebi sezaryen olabilir mi? Yapılan bir araştırmaya göre sezaryenle doğanlarda ileride obez olma riski %15 artıyor.

apılan yeni bir araştırmaya göre, sezaryenle doğan bebeklerin ileride obez olma riski diğerlerine göre %15 daha yüksek. Araştırmayı yürüten Harvard TH Chan Halk Sağlığı Okulu araştırmacıları, sezaryenin bazı durumlarda gerekli ve hayat kurtaran bir prosedür olduğunu ancak anne ve yeni doğan için pek çok risk taşıdığını açıkladı. Obezite bu risklerden sadece bir tanesi.

Mirror'da yayınlanan habere göre araştırmacılar, 22 binden fazla yetişkin genç hakkında 16 yıllık verileri inceledi. Bulgular, sezaryenle doğan gençlerin obezite riskinin normal doğumla dünyaya gelen kardeşlerinden %64 daha fazla olduğunu ortaya koydu.

Araştırmanın kardeşler üzerinden yürümesi sonuçları daha da inandırıcı hale getiriyor. Bu şekilde genetik faktörler bertaraf ediliyor.

Sonuçları değerlendiren Dr. Daghni Rajasingam, araştırmanın ilginç olduğunu ancak yeterli veri içermediğini, sezaryen ve obezite bağlantısının altında yatan sebeplerin açığa kavuşması için daha etraflı bir araştırma gerektiğini söyledi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.