1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SEZENER İLE ÖKSÜZ TEMİNATI ÖDEYEMEDİ
SEZENER İLE ÖKSÜZ TEMİNATI ÖDEYEMEDİ

SEZENER İLE ÖKSÜZ TEMİNATI ÖDEYEMEDİ

Sezener ile Öksüz teminatı ödeyemedi

A+A-

Ziyawad Rahman’ı zorla kaçırarak 7 bin Euro parasını gaspettikleri iddia edilen 6 zanlıdan; Yaşar Ocak, Ali Ocak, Ömer Ocak ve Hüseyin Acar cezaevine gönderildi

Hüseyin ÇİÇEK

Gazimağusa’da 18 ve 23 Haziran 2016 tarihlerinde Bangladeş uyruklu Ziyawad Rahman’ı zorla kaçırdıktan sonra 7 bin Euro nakit parasını sirkat ettiği ileri sürülen zanlılar Yaşar Ocak, Ali Ocak, Ömer Ocak, İsmet Sezener, Hasan Öksüz ve Hüseyin Acar teminat maksatlı Gazimağusa Kaza Mahkemesi huzuruna çıkarıldı.
 

Mahkemeye meseleyi aktaran Adli Şube’de görevli Polis Müfettiş Muavini Faysal Güden, zanlılar aleyhinde yürütülen soruşturmanın tamamlandığını bildirdi. Güden, zanlılardan İsmet Sezener ile Hasan Öksüz’ün mahkemenin uygun göreceği teminat şartları ile serbest bırakılmasını talep ederken, gündemde benzer davaları olan Yaşar Ocak, Ali Ocak, Ömer Ocak ve Hüseyin Acar’ın tutuklu yargılanmak üzere Merkezi Cezaevi’ne gönderilmesini talep etti.

Sezener ile Öksüz serbest kaldı ama…
Huzurundaki şahadeti değerlendiren Yargıç Hazal Hacımulla, Yaşar Ocak, Ali Ocak, Ömer Ocak ve Hüseyin Acar’ın davaları görüşülünceye değin 1 ayı geçmmek şartı ile hükümsüz tutuklu olarak Merkezi Cezaevi’ne gönderilmelerine karar verirken, İsmet Sezener ile Hasan Öksüz’ün 10 bin TL nakdi kefalet ve KKTC vatandaşı muteber 2 kefilin 50’şer bin TL’lik şahsi kefaletleri şartı ile davaları görüşülünceye kadar serbest bırakılmalarına emir verdi. Teminat şartlarını yerine getiremeyen Öksüz ve Sezener’de Merkezi Cezaevi’ne gönderildi.

DİYALOG

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.