1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “BARIŞI HALKLAR YAPAR”
SİBER: “BARIŞI HALKLAR YAPAR”

SİBER: “BARIŞI HALKLAR YAPAR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TC Dışişleri Bakanlığı yeni meslek memurlarını kabul etti.

A+A-

SİBER: “LİDERLER MASA BAŞINDA ÇÖZÜM YAPAR AMA BARIŞI HALKLAR YAPAR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, TC Dışişleri Bakanlığı yeni meslek memurlarını kabul etti.

TC Dışişleri Daire Başkanı Burcu Bumin Tibet başkanlığındaki 4. dönem 94 Konsolosluk ve İhtisas Memuru’nun hazır bulunduğu kabul saat 15:30’da Dışişleri Bakanlığı Konferans Salonu’nda gerçekleşti.

Meclis Başkanı Sibel Siber kabulde yaptığı konuşmada, mesleğe yeni adım atmış dışişleri memurlarına meslek hayatında başarı dileyerek, onları meclisin yaptığı çalışmalarla yurtdışındaki lobicilik faaliyetleri hakkında bilgilendirdi.

Meclis olarak lobicilik faaliyetlerini yürütürken, uluslararası hukukta kabul edilen Kıbrıs’ta iki toplumun varlığından hareket ettiklerini belirten Siber, şu an yürütülmekte olan müzakerelerin de iki toplum lideri düzeyinde yapıldığını söyledi.

Siber, “Kıbrıs’ta çözüm bulunacak ve çözüm de iki toplumlu olacak. İki toplum lideri görüşüyorsa, o zaman diğer toplum nerde? Bir tek lideri dinleyerek, çözüme ulaşmak ne derece sağlıklı? Biz diyoruz ki, liderler masa başında çözüm yapar ama barışı halklar yapar. Dolayısıyla toplumun temsil edildiği ve iradenin temsil edildiği yer meclistir” dedi.

Sibel Siber, bu noktadan hareket eden Cumhuriyet Meclisi’nin AB, AKPA, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamentolar Arası Birliği ve Dünya Parlamentolar Birliği ile temaslara geçerek, bazı somut kazanımlar elde etmeye başladığını vurguladı.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.