1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, BAY-SEN HEYETİNİ KABUL ETTİ
SİBER, BAY-SEN HEYETİNİ KABUL ETTİ

SİBER, BAY-SEN HEYETİNİ KABUL ETTİ

Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber, Meclis’in bu dönemde başarılı olacağına inancının tam olduğunu belirterek, “Milletvekillerinde bu dönemde farklı bir heyecan ve istek var” dedi.

A+A-

BAY-SEN MECLİS’TE BEKLEYEN YASALARIN GEÇİRİLMESİNİ İSTEDİ

SİBER: “MECLİS’İN VERİMLİ OLACAĞINA İNANCIM TAMDIR. MİLLETVEKİLLERİ BU DÖNEMDE FARKLI  BİR HEYECAN, ARZU  VE İSTEK İÇERİSİNDE”

Cumhurbaşkanı Vekili, Meclis Başkanı Sibel Siber,  Meclis’in bu dönemde başarılı olacağına inancının tam olduğunu belirterek, “Milletvekillerinde bu dönemde farklı bir heyecan ve istek var” dedi.

Siber, bugün, Salih Sakallı başkanlığındaki Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Çalışanları Sendikası (Bay-Sen) heyetini kabul etti.

Bay-Sen heyeti, Siber’den Cumhuriyet Meclisi’nde bekleyen kurum yasa tasarısının yasalaşması istedi.

SAKALLI

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı kabulde yaptığı konuşmada, son 4 yılda Meclis Başkanı’nı 5-6 kez  “Meclis’te bekleyen yasa tasarıları konusunda ağırlığını koyması amacıyla” ziyaret ettiklerini ancak  başarılı olamadıklarını söyledi.

Sakallı, bir yasa tasarısının 4 yıl Komite’de beklemesinin kabul edilemez olduğunu belirterek,  “Bizim de halkın da Meclis’e güveni sarsıldı” dedi.

Bu dönemde de aynı şeyleri yaşamamayı arzu ettiklerini söyleyen  Sakallı, Meclis’e gelen tasarıların kısa sürede yasalaşması gerektiğini ifade ederek, Meclis Başkanı Sibel Siber’in katkı koyması gerektiğini belirtti.

Sakallı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’in Meclis’in erken açılması konusundaki faaliyetlerini desteklediklerini söyledi.

“BİRÇOK KURUM VE KURULUŞTA GAYRI YASAL İŞLEM YAPILIYOR”

Sakallı, birçok kurum ve kuruluşta yasalar geçmediği için gayrı yasal işlem yapılmakta olduğunu iddia ederek, yasaların bir an önce düzeltilmesi gerektiğini belirtti.

SİBER: “ORTAK NOKTA YASALARIN GEÇMESİ”

Cumhurbaşkanı Vekili Meclis Başkanı Sibel Siber ise kendini ziyaret eden tüm örgütlerin birleştiği noktanın ülkenin ihtiyacı olan yasaların  geçirilmesi olduğunu ifade ederek, “Evet, toplumun yasalara ihtiyacı var. Sistemsizlik bir ülke için en kötü olaylardan biridir, kaos yaratır” dedi.

Siber, küçük bir ülkede yasasızlık ve sistemsizliği izah edebilecek bir nedenin olamayacağını vurgulayarak,  “Çok büyük ülke değiliz, çok kolaylıkla yapabileceğimiz işler vardır, Yeter ki, bununla ilgili motivasyonumuz, enerjimiz olsun. Bu enerji ve motivasyonun dorukta olduğu bir zamanda görevi devraldığıma inanıyorum” ifadesini kullandı.

Siber, ülkede bir “dibe vurmanın” yaşandığını; arkasından toplumun büyük bir reaksiyon ve eleştiri gösterdiğini bunun hem siyasete hem siyasetçiye karşı güveni zedelediğini söyledi.

Siber, bu dönemde milletvekilliği için aday olan herkesin toplumun isteğini görerek aday olduğunu kaydetti.

“YASALARI GEÇİRMEK BOYNUMUZUN BORCU”

Siber, “Milletvekilleri ve Meclis adına bu bekleyen yasaları geçirmek boynumuzun borcudur, bunlara hepimizin ihtiyacı vardır” diye konuştu.

Siber, ülkede halkın ve hükümetin birbirinden farklı görüntü vermesinin ülkeye zarar verdiğine dikkat çekerek, “Biz hepimiz bir bütünüz. Bütün olarak çalışırsak, yasama ve yürütme görevini halk için halkla birlikte yaparsak ancak başarıya ulaşacağız” dedi.

“100’E YAKIN BEKLEYEN YASA VAR”

Cumhuriyet Meclisi’nde kadük olmuş 100’e yakın bekleyen tasarılar bulunduğunu söyleyen Siber, tasarıların  demokratik katılımla yasalaştırmak için bir takım düzenlemeler yaptıklarını söyledi.

Meclis’in bu dönemde verimli çalışacağına inancının tam olduğunu söyleyen Siber,  sivil toplum örgütleri ve halkın katılımıyla güzel sonuçlara ulaşacaklarına inandıklarını ifade etti.

Milletvekillerinde bu dönem farklı bir heyecan arzu ve istek gördüğünü söyleyen Siber, “Tabii ki bu halkın isteğidir” dedi.

Komitelerin çalışmalarına başladığını hatırlatan Siber, komitelerin çalışmalarıyla ilgili bilgilendirmenin yapılacağı bir basın odası kuracaklarını; komite başkan  üye ve milletvekilleriyle röportaj imkanı sağlayacaklarını, kendisinin de Meclis Başkanı olarak gelişmeleri sık sık düzenleyeceği basın toplantısıyla  duyurmaya çalışacağını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.