1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “BİR SORUN VARSA ONUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİR"
SİBER: “BİR SORUN VARSA ONUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİR"

SİBER: “BİR SORUN VARSA ONUN ÇÖZÜLMESİ GEREKİR"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber devam eden Kıbrıs müzakerelerinin çözümle sonuçlanmasının herkesin umudu olduğunu, bir sorun varsa onun çözülmesi gerektiğini vurguladı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber devam eden Kıbrıs müzakerelerinin çözümle sonuçlanmasının herkesin umudu olduğunu, bir sorun varsa onun çözülmesi gerektiğini, çözülemeyecek bir sorun olmadığını kaydetti ve “Yeter ki karşılıklı anlayış, empati ve iyi niyet olsun” dedi.

Kıbrıs sorunu kapsamında  50 yılda artık konuşulmayan konu kalmadığını ifade eden Siber, artık irade gösterip bu sorunu çözme zamanının geldiğini vurguladı.

Siber, İstanbul Aydın Üniversitesi Siyaset Akademisi Türkiye Araştırmaları Merkezi’nden 20 kişilik  bir heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Türkiye Araştırmaları Merkezi Başkanı, Kadın Araştırmaları Koordinatörü, Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler  Bölümü Öğretim Görevlisi Zeynep Banu Dalaman, KKTC’ye gelir gelmez ayaklarının tozuyla Cumhuriyet Meclisi’ne geldiklerini ve öncelikle “bir kadın yöneticiyi” görmek istediklerini söyledi.

Türkiye Araştırmaları Merkezi olarak Türkiye içinde yoğun siyaset araştırmaları yaptıklarını kaydeden Dalaman, üniversitede yaptıkları çalışmalarda siyasetçileri üniversitede ağırladıklarını, daha önce Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş, 2. Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat, Başbakan Yardımcısı Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş’ı ağırladıklarını belirtti.

Dalaman, bunların ardından pratik öğrenme daha yararlı olduğu için, “biz gidelim” fikriyle Fransa, Belçika, İngiltere’ye gittiklerini  ve şimdi de KKTC’ye geldiklerini belirtti.
Dalaman bundan sonra da İsrail’e gideceklerini kaydetti.

Dalaman merkezde çalışma yapan öğrencilerin sosyoloji ve siyaset bilimi okuyan öğrenciler olduğunu da belirtti.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de ziyaretten dolayı teşekkür etti.

Siber siyasetin bir bilimsel ayağı, bir de pratik uygulaması olduğunu belirtti ve siyasetçilerin akademisyenlerden yararlanabileceği çok şey olduğunu, her siyasetçinin yanında siyaset bilimi okumuş bir danışmanın olmasının yararlı olduğunu kaydetti.

Kalem deyince kağıt, gök deyince mavinin akla geldiği gibi Kıbrıs deyince de sorun kelimesinin akla geldiğini dile getiren Siber, Kıbrıs sorununun yarım asırlık bir sorun olduğunu  kaydetti. Siber akademi öğrencilerinin kendisine yönelttiği soruları da yanıtladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.