1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: BÜYÜK BİR ÇEVRE FELAKETİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ
SİBER: BÜYÜK BİR ÇEVRE FELAKETİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

SİBER: BÜYÜK BİR ÇEVRE FELAKETİ İLE KARŞI KARŞIYAYIZ

Başbakan Sibel Siber, dün Lefkoşa Türk Belediyesi’ni, ziyaretinde bir basın mensubunun sorusuyla Kalecik’teki felakete ilişkin değerlendirmede bulundu.

A+A-

Başbakan Sibel Siber, “Büyük bir çevre felaketi ile karşı karşıya kaldık, bu çok üzücü bir olay” dedi.

Siber, tüm bakanlıkların tedbir almak için çalıştığını da söyledi.
Başbakan Sibel Siber, temizlik çalışmalarının sürdüğünü ancak çalışmaların yetersiz olduğunu vurguladı, “Bu kirliği temizleyen Türkiye’deki firmalarla temasa geçildi. Onların da gelmesi bekleniyor” dedi.

Siber, ülkede bir çevre felaketi yaşandıktan sonra “ne yapacağız” sorusuna cevap aramaktansa böylesi felaketlerin olmaması için önlemlerin konuşulması gerektiğini söyledi.

“Bakanlar ve bakanlıklar bu konuda çalışma yapıyor…”

Siber şunları kaydetti:
“Bilirkişilerle irtibata geçildi. Bir yandan olayın nerden kaynaklandığını belirlemek için durum tespiti yapılıyor. Bir yandan da bu tür olayların bir daha yaşanmaması ve oluşan kirliliğin daha büyük zararlara yol açmadan, denize iyice yayılmadan önlenmesi için çalışmalar yapılıyor.

Şu anda aldığım bilgiye göre, rüzgarın yönü kıyıya doğru olduğu için sızıntı kıyıya geliyor, buradan temizleniyor. Tabii ki akşam rüzgarın yönünün değişmesi kirliliğin yönünü de değiştirebilir. Bakanlar ve bakanlıklar bu konuda çalışma yapıyor, bu durumun giderilmesi için çaba gösteriliyor.”

“Kıyıların petrol dolum tesisi gibi kirli yatırımlar için kiralanmasını önledik...”

Gündemde ülkeye bir petrol dolum tesisi kurulmasının olduğunu anımsatan Siber, “Toplum da, hükümetimiz de ülkeye bir petrol dolum tesisi kurulmasına karşı çıkıyor. Karşı çıkmamızın sebeplerinden biri de bugün yaşanan çevre felaketidir.

Ülkeye katkı sağlamayacak yatırımların felaketlere yol açacağı bir kez daha gözler önüne serildi. O yüzden biz hükümet olarak bir tüzük değişikliği yaparak kıyıların petrol dolum tesisi gibi kirli yatırımları için kiralanmasını önledik. Ne kadar haklı olduğumuz bir kez daha ortaya çıktı” diye kaydetti.

Siber, konuyla ilgili durum tespitini daha sonra detaylı şekilde kamuoyu ile paylaşacaklarını söyledi.

(Havadis)

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.