1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “ÇALIŞMALAR SUİSTİMALE İMKÂN VERMEYECEK”
SİBER: “ÇALIŞMALAR SUİSTİMALE İMKÂN VERMEYECEK”

SİBER: “ÇALIŞMALAR SUİSTİMALE İMKÂN VERMEYECEK”

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Zerrin Akalın, devlet hastanelerindeki Nefroloji uzmanlarının ve bu alanda görev yapabilecek hemşire sayısının artırılmasını istedi.

A+A-

“YASANIN BİR AN ÖNCE MECLİSİN GÜNDEMİNE ALINMASINI TALEP EDİYORUZ”

Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Zerrin Akalın, ülkede diyaliz ve böbrek hastalarının tedavileriyle ilgili yeterli doktor bulunmadığını belirterek, devlet hastanelerindeki Nefroloji uzmanlarının ve bu alanda görev yapabilecek hemşire sayısının artırılmasını istedi.

Hücre, doku ve organ nakli ile ilgili yasa tasarısının biran önce Meclis’in gündemine alınıp yasallaşmasını isteyen Akalın, diyaliz servisindeki imkânların da yetersiz olduğuna dikkat çekerek Meclis Başkanı Sibel Siber’den desteğine ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Diyaliz ve Böbrek Hastaları Dayanışma Derneği Başkanı Dr. Zerrin Akalın ile dernek üyelerini kabul etti.

Ziyarette söz alan Akalın, dernek adına yaptığı konuşmada bazı sorunları gündeme getirdi.

“YASA BİR AN ÖNCE MECLİSİN GÜNDEMİNE ALINSIN”

Meclisten verilen bilgiye göre, Dernek Başkanı Akalın ziyarette Meclis Sosyal İşler Komitesi’nde olan insan, hücre, doku ve organlarının bağışlanmasına, nakline, tedarik ve test edilmesine, işlenmesine, korunmasına, saklanmasına, dağıtımına ve gereğinde imhasına ilişkin güvenlik ve kalite standartlarının belirlenmesi Yasa Tasarısı’nın bir an önce meclis gündemine alınıp yasalaşmasını istedi.

“DİYALİZ SERVİSİNDEKİ İMKÂNLAR YETERSİZ”

Hastaların tedavi aldığı diyaliz servisindeki imkanların da yetersizliğine dikkat çeken Zerrin Akalın konuyla ilgili Meclis Başkanı Siber’in de desteklerine ihtiyaçları olduğunu belirtti.

YASA HASTALARA UMUT OLACAK

Ziyarette konuşan Sibel Siber, Meclis’te bulunan hücre, doku ve organ nakli ile ilgili yasa tasarısının uzun zamandır beklediğini anımsatarak, yasanın hem böbrek hem de organ nakli bekleyen hastalara umut olduğunu belirtti.

“ÇALIŞMALAR SUİSTİMALE İMKÂN VERMEYECEK”

Yasa üzerinde çalışılması gerektiğini dile getiren Siber, çalışmaların suiistimale imkân vermeyecek şekilde ve çağdaş bir yasanın oluşturulması yönünde sürdürüldüğüne inanç belirtti.

Sibel Siber yasadaki çalışmalar hakkında bilgi vererek,  halk arasında “organ mafyası” olarak da bilinen yasadışı işlemden rant elde edilmesinin de önüne geçecek önlemlerden ve etik kurulun alacağı tedbirlerden söz etti.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.