1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER CENEVRE’DE TEMASLARINA DEVAM EDİYOR
SİBER CENEVRE’DE TEMASLARINA DEVAM EDİYOR

SİBER CENEVRE’DE TEMASLARINA DEVAM EDİYOR

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cenevre’de, Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Anouchka Van Miltenburg, Gabon Temsilciler Meclisi Başkanı Guy Nzouba-Ndama ve İngiliz yetkililerle biraraya geldi;

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Cenevre’de, Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Anouchka Van Miltenburg, Gabon Temsilciler Meclisi Başkanı Guy Nzouba-Ndama  ve İngiliz yetkililerle biraraya geldi.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Parlamentolar Arası Birlik Genel Kurulu toplantısı çerçevesinde Cenevre’de bulunan Siber, bugün, TBMM Başkanı Cemil Çiçek Başkanlığındaki Türkiye Cumhuriyeti heyeti ile, ilk olarak Alistair Burt Başkanlığındaki İngiltere Heyeti ile biraraya geldi.

İNGİLTERE HEYETİYLE GÖRÜŞME

Görüşmede konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, özellikle Kıbrıs sorunun İngiltere tarafından çok iyi bilindiğini kaydetti.

Kıbrıs'ta müzakere sürecinin başladığını dile getiren Siber, “tüm gücümüzle bu sürecin başarı ile sonuçlanması için mücadelemizi sürdürmekteyiz” dedi.

Uluslararası platformda sadece resmi olarak Kıbrıslı Rumların değil Kıbrıslı Türklerin de sesinin duyulması arzusunda olduklarını söyleyen Siber, “Bu süreçte halkımızın temsilcilerine uluslararası platformlarda yer verilmesi gerekliliğine inanmaktayız” dedi.

WALTER

İngiltere Heyetinde bulunan Robert Walter ise, Kıbrıs'ın İngiltere için ayrı bir yeri olduğunu dile getirerek,  PAB Genel Sekreteri ile görüşmesinde Kıbrıslı Türklere de AKPA'da olduğu gibi bir temsiliyet verilmesi üzerine bir inisiyatifin oluşması için uğraş verilemesi gerektiğini belirtti.

SİBER-MILTENBURG GÖRÜŞMESİ

Siber daha sonra, Hollanda Temsilciler Meclisi Başkanı Anouchka Van Miltenburg ile görüştü.

Miltenburg konuşmasında, Kıbrıs'ta yeniden birleşme yönünde yapılan görüşmelerin başlamasından dolayı çok umutlu olduğunu, bu sürecin başlamasına gösterilen çaba konusunda da Sibel Siber'in göstermiş olduğu inisiyatifin önem arz ettiğini belirtti.

Miltenburg ile yapılan görüşmede konuşan Siber, bir kadın Meclis Başkanı ile birarada olmaktan ayrı bir mutluluk duyduğunu kaydetti.

Kıbrıs'ta bulunan Hollanda Büyükelçisi ile iyi ilişkiler içerisinde olduklarını dile getiren Siber, PAB'da Kıbrıslı Türklerin temsiliyet hakkı olması için destek talep etti.

GUY NZOUBA-NDAMA SİBER GÖRÜŞMESİ

Gabon Temsilciler Meclisi Başkanı Guy Nzouba-Ndama ile bugün öğlen görüşen Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs'ta Birleşmiş Milletler parametreleri çerçevesinde bir çözüm bulma yönünde müzakere sürecinin sürdürüldüğünü kaydetti.

Çözümün, iki toplumlu, iki bölgeli, siyasi eşitliğe dayalı yaşayabilir bir yönde olması için uğraş verildiğinin altını çizen Siber, Kıbrıslı Türklerin üzerine düşeni yapacaklarını ve bu süreçte uluslararası alanda seslerini hem siyasi, hem de sosyal alanda duyurulabilmeleri için uluslararası kamuoyunun da desteğine ihtiyaç duyduklarını belirtti.

Gabon Meclis Başkanı Guy Nzouba-Ndama da, Kıbrıs'ta mevcut durumun sürdürülebilir bir yapı olmadığını ve yaşayabilecek bir çözüme destek verdiklerini ifade ederek, PAB'ta Kıbrıslı Türklerin de söz sahibi olup kendilerini ifade etmelerinin önem arz ettiğini kaydetti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.