1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE
SİBER EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE

SİBER EGE ÜNİVERSİTESİ’NDE

Meclis Başkanı Sibel Siber, sağlıkta başarının ancak devlet-birey işbirliğiyle gerçekleşebileceğini vurguladı.

A+A-

SİBER: “SAĞLIKTA BAŞARI ANCAK DEVLET-BİREY İŞBİRLİĞİYLE GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR”

Meclis Başkanı Sibel Siber, sağlıkta başarının ancak devlet-birey işbirliğiyle gerçekleşebileceğini vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Meclis Başkanı Siber, İzmir’de Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi tarafından organize edilen “1. Hematolojik Genetik Sempozyumu”na katıldı.

Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Candeğer Yılmaz'ın onur konuğu olarak sempozyumun açılışına davet edilen Siber, sempozyumun açılış konuşmasını da yaptı.

Siber, konuşmasında, özellikle Ege, Akdeniz bölgesi ve Kıbrıs'ta genetik kan hastalıkları konusunda ilk akla gelen Thalassaemia hastalığının önlenmesinde KKTC’nin büyük bir başarı gösterdiğini belirtti.

Thalassaemia’nın önlenmesi konusunda uygulanan devlet programını anlatan Siber, devletin 1980 yılında yasa geçirdiğini ve aynı zamanda yürütülen eğitim programları ve sağlıkçıların etkin çalışmalarıyla başarıya ulaşıldığını kaydetti.

Siber, ülkede 2001 yılından beridir yeni Thalassaemia hastalığının görülmediğini işaret ederek, sağlıkta başarının ancak devlet birey işbirliğiyle gerçekleşebileceğini vurguladı.

Sağlığın devlet ve birey olmak üzere iki bacağı bulunduğunu, özellikle koruyucu hekimlikte bu iki bacağın sağlıklı çalışırsa başarıya ulaşılabileceğine işaret eden Siber, yasa yapacak yetkililere bu noktada büyük görev düştüğüne vurgu yaptı.

Açıklamada, 2-4 Aralık tarihleri arasında yapılacak olan sempozyuma, KKTC’nin eski Sağlık Bakanı Dr. Gülsen Bozkurt ile Dr. Gülten Erçal ve Dr. Hüseyin Erçal’ın da katılarak konuşma ve oturum başkanlığı yapacakları belirtildi.

KONSOLOSLUĞU ZİYARET

Öte yandan, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sİbel Siber İzmir ziyareti sırasında KKTC İzmir Konsolosluğu'nu ziyaret ederek Konsolos Uğur Umar ve personelle görüştü.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.