1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, GENÇLERİN ÜLKE İÇİN ÖNEMİNİ VURGULADI
SİBER, GENÇLERİN ÜLKE İÇİN ÖNEMİNİ VURGULADI

SİBER, GENÇLERİN ÜLKE İÇİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Siber, gençlere bu ülke için önemli olduklarının hissettirilmesi gerektiğini vurgulayarak,

A+A-

SİBER: “GENÇLERİMİZİN AİDİYET BAĞLARINI GÜÇLÜ TUTMAK İÇİN MECLİS’İ ZİYARET ETMELERİNİ, DENETLEMELERİNİ, ELEŞTİRİ VE GÖRÜŞLERİNİ BİZE İLETMELERİNİ ÖNEMSİYORUZ...”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, gençlere bu ülke için önemli olduklarının hissettirilmesi gerektiğini vurgulayarak, ülkedeki kurumları güçlendirmek için ülkesiyle arasındaki bağlarını güçlü tutan, toplumunu seven, yaşadığı ülkeyle bütünleşen ancak kendi kültürünü unutmayan gençlerle daha güzel günlere ulaşılacağını belirtti.

Meclis’in gençlerle ilgili projelerine değinen Siber, “Doktorasını tamamlayan akademisyenlerimizden kütüphanemizde değerlendirmek üzere doktora tezlerini talep ettik. Tezler bize ulaştırılıyor. Bu bilgilerden haberdar olmak, bunları halkla paylaşmak, yurt dışında ve yurt içindeki başarılı gençlerimizin çalışmalarından haberdar olmak bizim için ayrıca önem arz ediyor” dedi.

Dünyanın en iyi üniversitelerinde eğitim görme olanağı yakalayan gençleri kutladığını da belirten Siber, bu kapsamda eğitimine Amerika Birleşik Devletleri’nde devam edecek Esin Gürpınar’ı kabul etti.

“GENÇLERİN AİDİYET BAĞLARINI GÜÇLÜ TUTMAK İÇİN...”

Cumhuriyet Meclisi’nden verilen bilgiye göre Harvard Üniversitesi Tıp Fakültesi’nde araştırma görevlisi olacak Gürpınar’ı kabul eden Siber, burada yaptığı konuşmada,  “Gençlerimizin kendi kurumlarıyla ve ülkeleriyle ilgili aidiyet bağlarını güçlü tutmak için Meclis’i ziyaret etmelerini, denetlemelerini, eleştiri ve görüşlerini bize iletmelerini önemsiyoruz” dedi.

GÜRPINAR: “İYİ YETİŞMİŞ BİR GENÇ OLARAK ÜLKEME DÖNMEK VE HALKIMA HİZMET VERMEK İSTİYORUM...”

Esin Gürpınar ise kabuldeki konuşmasında bu ziyareti Meclis Başkanı Siber’in gençlere önem veren açıklamalarından cesaret alarak gerçekleştirdiğini ifade ederek, “İleride kendi alanında iyi yetişmiş bir genç olarak ülkeme dönmek ve halkıma hizmet vermek istiyorum “ dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.