1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “GÜÇLÜ BİR SOSYAL DEVLET YARATILMASI GEREKİR"
SİBER: “GÜÇLÜ BİR SOSYAL DEVLET YARATILMASI GEREKİR"

SİBER: “GÜÇLÜ BİR SOSYAL DEVLET YARATILMASI GEREKİR"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, güçlü bir sosyal devlet yaratılması gerektiğini vurguladı.

A+A-

MECLİS BAŞKANI SİBER: “GÜÇLÜ BİR SOSYAL DEVLET YARATILMASI GEREKİR"

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, güçlü bir sosyal devlet yaratılması gerektiğini vurguladı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Kabulde konuşan Başkan Siber, ziyaret için Şehit Aileleri Derneği heyetine teşekkür etti. Şehit ailelerinin taleplerine yönelik düşüncelerini de açıklayan Siber, ülkenin ekonomik sıkıntı içinde olduğuna işaret etti. Daha iyi yaşam koşullarına sahip olmanın insanoğlunun hakkı olduğunu söyleyen Siber, ancak ülke gerçeklerinin de göz önünde bulundurulması gerektiğini kaydetti.

Siber, sosyal devletin gereklerinin yerine getirilmesi halinde, kişilerin gelirini artırmaya ihtiyaç duyulmayacağını söyledi. Yaşlı ve kronik hastaların, mutlu olacakları şekilde bakımının sağlandığı devlete ait merkezlerin bulunmadığını belirten Başkan Siber, bu nedenle bu durumdaki kişilerin ihtiyaçlarını, kendi maddi imkanlarıyla karşıladığını kaydetti.

Siber, “Beşikten mezara kadar sosyal devletin gereklilikleri yerine getirilirse kişinin gelirinin artmasına gerek kalmaz” dedi.

ERTAN ERSAN

Şehit Aileleri ve  Malul Gaziler Derneğ Başkanı Ertan Ersan ise, Türkiye’de devletin şehit ailelerine önemli oranda maddi yardımda bulunduğunu, ancak bunun KKTC’de yapılmadığını söyledi. Ersan, son yıllarda yapılan zamlar ve hayat pahalılığının verilmemesi nedeniyle, şehit ailelerinin geçim zorluğu yaşadığını belirtti.

Türkiye’nin Lefkoşa büyükelçisine çağrıda bulunan Ersan, şehit ailelerine yardım amacıyla, ek bütçe yapılmasını istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.