1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, HİSARCIKLIOĞLU’NU KABUL ETTİ
SİBER, HİSARCIKLIOĞLU’NU KABUL ETTİ

SİBER, HİSARCIKLIOĞLU’NU KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve beraberindeki heyeti kabul etti. Meclis Şeref Salonu’nda gerçekleşen kabulde, Kıbrıs Türk Ticaret Odası Başkanı Fikri Toros da hazır bulundu.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan yazılı açıklamada, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu’nun kabulde, bugün ara bölgede KKTC,  Yunanistan ve Rum ticaret odalarıyla bir araya gelerek 8 yıllık hayalini gerçekleştirdiğini ve bu girişimlerin bölge barışına katkı sağlayacağına olan inancını dile getirdiği kaydedildi.

Ara bölgedeki toplantının gerçekleştirilmesinde Kıbrıs Türk tarafının da önemli katkılarda bulunduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, “Barış sürecinin huzur içinde sonuçlanması noktasında üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazırız” ifadesini kullandı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de Kıbrıslı Türklerin arzusunun bölgede ve yurtta bir barış ortamının sağlanması olduğunu söyledi.

Siber, “Özellikle bizim Kıbrıs’ta bir çözüme ihtiyacımız vardır. Hiçbir durum çözümün yerini alamaz, konuşarak, uzlaşarak, birbirimizi anlayarak Türkiye, Yunanistan ve Kıbrıs Türk tarafı ile Rum tarafının ve bugün de sizlerin bir araya geldiği ticaret odalarının bu yöndeki çalışmaları çok önemlidir. Her olumlu adım bu sürece ivme kazandırır. Sizlere başarılar dilerim” dedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.