1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER HÜKÜMETİNDEN HERKES MEMNUN
SİBER HÜKÜMETİNDEN HERKES MEMNUN

SİBER HÜKÜMETİNDEN HERKES MEMNUN

Vatandaşlar, kurulacak olası bir koalisyon hükümetinin geçici hükümetten daha başarılı olabileceğine inanmıyor

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler (CTP-BG) koalisyon hükümeti kurma çalışmalarını sürdürüyor.Vatandaşlar, bir yandan, yeni koalisyon hükümetinin gecikmemesi gerektiğini belirtirken, öte yandan, CTP – BG Lefkoşa Milletvekili Dr. Sibel Siber başkanlığında kurulan geçici hükümetten de çok memnun olduklarını dile getiriyor.

Birçok vatandaş, olası yeni koalisyon hükümetinin, mevcut geçici hükümetten daha başarılı olabileceğine inanmıyor.

Geçici hükümette tam not veren vatandaşlar, icraatları yanında, bir önceki hükümetin yaptığı tartışmalı icraatları düzeltmesinden memnun olduklarını anlattı.

Dün Lefkoşa ve civarında, bazı vatandaşlara, koalisyon görüşmeleri ve geçici hükümetle ilgili görüşlerini sordu.

Vatandaşlar ne dedi? Vatandaşlar ne dedi? Vatandaşlar ne dedi?
Ali Yatır
“Geçici Sibel Siber hükümetinden memnunum. Daha önce iktidarda olan hükümetten çok daha iyi oldukları kesin. Koalisyon görüşmelerinin uzayıp gitmesi vatandaşları her gün zarara sokuyor. Koalisyon görüşmeleri biran önce tamamlanmalı ve hükümet kurulmalıdır.”

Gülay Birgün
“Başbakan Sibel Siber’e hayranım. Sibel Siber hükümetinin icraatlarından memnunuz. Bir yandan hükümetin kurulmasını bekliyoruz ancak öte yandan keşke Sibel Siber hükümeti ile devam etsek düşüncesi de ağır basıyor. Cumhuriyetçi Türk Partisi- Birleşik Güçler Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu’ndan umutluyuz. Bir an önce hükümet kurulsun, icraata başlasın istiyoruz.”

Mesut Kurt
“Başbakan Sibel Siber adaletli çalışıyor. Siber’in ve geçici bakanlar kurulunun icraatlarından memnunuz. Bu hükümet devam etsin düşüncesindeyim. Olası bir yeni koalisyon hükümetinin de “kim kurarsa kursun” başarılı olacağına inanmıyorum. Koalisyon hükümeti bozulmaya mahkumdur. Şu andaki geçici hükümetin devamı bizce çok uygundur ve gereklidir. Vatandaş moral almıştır.”                                

Ebru Bağcı
“KKTC’yi şu anda geçici olarak yöneten Sibel Siber hükümetinden memnunuz. Moralimizi düzelten, yüreğimize su serpen, geçmişteki karanlık bazı icraatları iptal eden uygulamalarını mutlulukla izledik. Şu anda, yeni bir hükümet için görüşmelerin devam ettiğini izliyoruz ancak koalisyon hükümeti kurmak için görüşen siyasi partilerin verdiği mesajlar Siber hükümetinin verdikleri gibi değil. Karamsarlık içimizi kaplıyor. Ve umutlu değiliz... Keşke Siber hükümeti devam etse...”

Mehmet Murat
“Sibel Siber hükümetinden memnunum. Koalisyon görüşmelerinin uzaması, Kıbrıs meselesiyle ilgili sağ ve sol partilerin görüşlerinin farklı oluşundandır. Bu yüzden sağ partilerde, sol partilere doğru yaklaşım olursa koalisyon olabilir. Veya sol parti yalnız başına biraz sağ destekli azınlık hükümeti kurabilir.”

Taner Şah
“Sibel Siber hükümetinden memnunum. Biraz şov yaptılar ama olsun... Bazı şeylere o bile kardır. Ben bu ülkedeki siyasete inanmam. Hiçbir politik icraata inanmam. Başka bir ülkenin direktifleri doğrultusunda yönetilmesi nedeniyle, siyasete inancım yoktur.”

Osman Kurt
“Sibel Siber hükümeti, geçmiş hükümetin yapmış olduğu hataları düzeltmeye çalıştı. Bu kısacık dönemde yapılacak olanı yaptılar. Gönül ister ki, bu hükümet devam etsin. Koalisyon görüşmelerinin uzaması halka zarar veriyor. Zaten halk ekonomik yönden perişan ve alım gücü düştü. Görüşmeler erken zamanda tamamlanmalı. Yeni hükümet oluşmalı ve icraat yapmalı. Yapamayacaksa ki verdikleri görüntü, eskiyle aynı oldukları görüntüsüdür; o zaman Siber hükümeti neden devam etmesin?”

Kıbrıs

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.