1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, KABUL ETTİ
SİBER, KABUL ETTİ

SİBER, KABUL ETTİ

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının barışçıl olduğunu birçok kez gösterdiğini; şimdi de çözüme hazır olduğunu söyledi. Siber, 15 Kasım kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği

A+A-

MECLİS BAŞKANI SİBER, TÜRKİYE ŞEHİTLER DERNEĞİ’Nİ KABUL ETTİ

SİBER: “KIBRIS TÜRK HALKI BARIŞÇIL OLDUĞUNU BİRÇOK KEZ GÖSTERDİ... ŞİMDİ DE ÇÖZÜME HAZIR”

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk halkının barışçıl olduğunu birçok kez gösterdiğini; şimdi de çözüme hazır olduğunu söyledi.

Siber, 15 Kasım kutlamalarına katılmak amacıyla KKTC’ye gelen Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği heyetini kabul etti.

Meclis Şeref Salonu’nda yer alan görüşmede, Taner Uran başkanlığındaki 13 kişilik konuk heyete, Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan eşlik etti.

SİBER: “KIBRIS TÜRK HALKI BARIŞÇIL BİR TOPLUM”

Meclis Başkanı Siber, 30 yaşında genç bir devlet olan KKTC’nin, küçük bir devlet, toprak ve topluma sahip olduğunu, ancak tarihi, kültürü, havası, coğrafyası, demokrasisi ve üniversiteleriyle önemli bir konumda bulunduğuna dikkat çekerek, bu önemli günde yanlarında yer alan herkese teşekkür etti.

Bugünlere büyük mücadeleler sonucu ulaşan ve devletini kuran Kıbrıs Türk halkının barışçıl bir toplum olduğunu, bunu birçok kez gösterdiğini ve şimdi de barış ve çözüme hazır olduğunu vurgulayan Siber, Kıbrıs Türk halkının gelecekte daha mutlu ve huzurlu yaşayacağına inanç belirtti.

URAN: “ONUR VE GURUR DUYDUK”

Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit, Dul ve Yetimleri Derneği Başkanı Taner Uran da, Siber’e yeni görevinde başarılar dileyerek, KKTC’nin 30. kuruluş yıldönümü kutlamalarına katılmaktan onur ve gurur duyduklarını kaydetti.

Uran, KKTC’nin şehit ve gaziler sayesinde kurulduğunu, halkın da huzur ve güven içerisinde yaşadığını ifade ederek, tüm şehitleri rahmet, gazileri saygıyla andı; Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’na da Kıbrıs müzakerelerinde destek belirtti.

Şehit Aileleri ve Malul Gaziler Derneği Başkanı Ertan Ersan da, Türkiye’den gelen kardeş dernekleriyle birlikte şehitlikleri ve devlet büyüklerini ziyaret ettiklerini, ayrıca yarın 15 Kasım kutlamalarında resmigeçit töreninde yürüyeceklerini anlattı.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.