1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “KADINLARIN ORTAYA ÇIKMASI GEREKİYOR”
SİBER: “KADINLARIN ORTAYA ÇIKMASI GEREKİYOR”

SİBER: “KADINLARIN ORTAYA ÇIKMASI GEREKİYOR”

Siber :"Kadınların ortaya çıkması gerekiyor."

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kadınların aktif siyasette daha ön plana çıkmaları gerektiğine işaret etti.

SİBER: “KADINLARIN ORTAYA ÇIKMASI GEREKİYOR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kadınların aktif siyasette daha ön plana çıkmaları gerektiğine işaret etti.

Cumhuriyetçi Türk Partisi – Birleşik Güçler (CTP-BG) Kadın Örgütü bugün Dome Hotel’de, tüm kadın belediye meclis üyesi adayları ve belediye başkan adaylarının eşlerine yönelik eğitim semineri düzenledi.

Seminere Meclis Başkanı Sibel Siber ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu’nun yanı sıra ve CTP-BG’nin kadın milletvekilleri de katıldı.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre, 29 Haziran’da yapılacak yerel seçimler öncesinde CTP-BG Kadın Örgütü üyelerinin dayanışmasını artırmak için düzenlenen seminerde, Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Meclis Başkanı Sibel Siber, CTP-BG Kadın Örgütü Başkanı Sibel Sorakın ile CTP-BG MYK Üyesi ve Eğitim Sekreteri Emel Kişi konuşma gerçekleştirdi.

CTP-BG’nin yerel seçimlerdeki tek kadın belediye başkan adayı olan İskele Belediye Başkan adayı Bilen Sayılı Bozkırlı da seminerde, kadınlara hitap etti. Konuşmaların ardından CTP-BG Kadın Örgütü Girne İlçe Başkanı Özay Kalyoncu katılımcılara seminer verdi.

SİBER: “KADINLARIN ORTAYA ÇIKMASI GEREKİYOR”

Seminerde konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, kadınların aktif siyasette daha ön plana çıkmaları gerektiğine işaret etti. CTP-BG’nin, meclis başkanını kadın olarak atayarak  bu alanda bir ilki gerçekleştirdiğini anlatan Sibel Siber, ilk kadın başbakanın da CTP-BG’den çıktığını hatırlattı. Bu örneklerin toplumda ses getirmesi gerektiğinin altını çizen Siber, hep birlikte çalışıp hedeflenen yere ulaşılacağını kaydetti.

YORGANCIOĞLU: “KADINLAR HAYATIN HER ALANINDA YER ALMALI”

Genel Başkan ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da konuşmasında, kadınların hayatın her alanında yer alması ve daha ön plana çıkmaları gerektiğini söyledi. Özellikle siyaset alanında kadınların geride durduğunu ve artık bunun tersi olması gerektiğini kaydeden Yorgancıoğlu, CTP-BG olarak kadınlara kadrolarında yer vermeye başladıklarında bunun diğer partiler için “ürkütücü” bir gelişme olduğunu söyledi. Parti olarak kadınların aktif siyasette yer alabilmeleri için gereken neyse yaptıklarını vurgulayan Yorgancıoğlu, bunun parti tüzüğünde de yer aldığını hatırlattı.

Yerel seçim çalışmalarını da değerlendiren Yorgancıoğlu, belediye meclis üyelikleri listelerinde kadınlar için konulan yüzde 30’luk kotanın büyük çoğunluğunun doldurulduğunu söyledi. Yerel seçimlerdeki hedeflerini, 14 belediye ve üzeri olarak belirlediklerini aktaran Yorgancıoğlu, “Bu sayıyı 16-17’ye kadar çıkarabilmek bizim elimizde. Bu seçimlerde son derece başarılı olacağımıza inanıyorum. Yerel seçimlerde elde edeceğimiz başarılar bir yıl sonraki Cumhurbaşkanlığı seçimini de etkileyecek. Halkımıza hak ettiği hizmeti vermeye devam edeceğiz” dedi.

SORAKIN: “KADIN TEMSİLİYETİNDE TEK PARTİYİZ”

CTP-BG Kadın Örgütü Genel Başkanı Sibel Sorakın da, “karar alma organlarında kadın temsiliyetinin artması için en çok mücadeleyi veren partinin CTP-BG olduğunu” savundu. “Kadın Dostu Kentler” projesini paylaşmak için düzenledikleri seminere katılan tüm kadınlara teşekkür eden Sorakın, yerel seçim çalışmaları hakkında da konuştu. Yüzde 30 olarak belirledikleri kadın kotasının büyük bir çoğunluğunu doldurduklarını ifade eden Sorakın, yerinden yönetim vizyonuyla vatandaşların yaşam kalitesini artıracak birçok projeyle hizmete hazır olduklarını ifade etti.

TAK

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.