1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “KADÜK YASALARIN ÇOĞU GÜNCELLENMELİ...’’
SİBER: “KADÜK YASALARIN ÇOĞU GÜNCELLENMELİ...’’

SİBER: “KADÜK YASALARIN ÇOĞU GÜNCELLENMELİ...’’

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kadük yasaların çoğunun güncellenmesi gerektiğini, söz konusu yasaların bu amaçla ilgili bakanlıklarda olduğunu söyledi.

A+A-

“HALKIN YASALAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMESİ İÇİN WEB SİTESİ HAZIRLIYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, kadük yasaların çoğunun güncellenmesi gerektiğini, söz konusu yasaların bu amaçla ilgili bakanlıklarda olduğunu söyledi

Siber, halkın yasalar hakkında bilgilendirilmesi için web sitesi hazırladıklarını da bildirdi.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre Siber, Günay Çerkez başkanlığındaki Kıbrıs Türk Ticaret Odası (KTTO) Yönetim Kurulu’nu kabul etti.

Oda Başkanı Günay Çerkez, Siber başkanlığındaki iki aylık geçiş hükümeti döneminde başarılı ve halkın hayatını kolaylaştıracak işler yapıldığını ifade ederek, iyi gelişmelerin devam etmesi temennisinde bulundu.

Ülkede özel sektörün daha iyi çalışması için hükümet edenlere büyük görevler düştüğünü söyleyen Çerkez, Meclis’in yıllarca verimsiz çalıştığını, son zamanlarda ise meclis çalışmalarının vaktinde başladığını, bunun başarılı ve verimli bir dönem geçirileceğinin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kamu Reformu yasasının ivedilikle çıkarılmasını isteyen Çerkez, kamunun özel sektöre hizmet için var olduğunu ancak çalışma saati ve hantal yapısından dolayı özel sektöre sıkıntılar yaşattığını belirtti.

KADÜK YASALAR GÜNCELLENİYOR

Meclis Başkanı Sibel Siber de, ülkede mevcut yasaların yetersizliğinden bahsederek, bu dönemde Meclis’in verimli çalışarak yaşam kalitesini artıracak yasaları geçirmek için çalışacağını aktardı.

Siber, kadük olan birçok yasa olduğunu anımsatarak, bu yasaların tekrar ele alınarak güncellenmesi gerektiğini belirtti.

Halkın yasaların geçmesinin gecikmesiyle ilgili şikayeti olduğunu dile getiren Siber, kadük yasaların Meclis komitelerinde görüşülmeden önce ilgili bakanlıklarda tekrar incelenip güncellendiğini ve komiteye geldikten sonra halkın bilgisine sunularak 20 gün bekletildiğini; gecikmenin de bundan kaynaklandığını dile getirdi.

“TOPLUMDA YÖNETİCİLERE KARŞI GÜVENSİZLİK VAR”

Meclis Başkanı Siber, toplumda yöneticilere karşı geçmişten gelen güvensizlik yaşandığını, siyasi mekanizmanın birinci görevinin halkın güvenini tekrar kazanmak olduğunu da ifade etti.

Güvensizlik devam ettiği sürece atılacak her adımın kuşkuyla karşılanacağını vurgulayan Siber, güvenin kazanılması için sağlıklı iletişim kurulması gerektiğini belirtti.

“HALKIN YASALAR KONUSUNDA BİLGİLENDİRİLMESİ İÇİN WEB SİTESİ HAZIRLIYORUZ”

Alınan kararlar ve geçirilen yasalarla ilgili halkın doğru bilgilendirilmesi ve katılımın sağlanması ile halkın desteğinin alınabileceğini dile getiren Siber, bunun için Meclis olarak üzerlerine düşeni yapacaklarını dile getirdi.

Siber, halkın yasalar konusunda bilgilendirilmesi için yeni web sitesi hazırladıklarını da anlattı.

Siber,“ Bu yeni sitede yasalar halkın bilgisine getirilecek ve halkımızın görüşülmekte olan yasa hakkındaki görüş ve önerileri alınabilecektir” dedi.

Bakanlıklarda olan yasaların bir önce hazırlanması için de ilgili bakanlarla sürekli istişare halinde olduklarını ve yasaların bir an önce güncellenmesini talep ettiklerini açıklayan Siber, yapılacak çok iş olduğunu ve bunların bir an önce tamamlanması için uğraş verdiklerini söyledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.