1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “KIBRIS’TA ADİL, KALICI BİR ÇÖZÜM”
SİBER: “KIBRIS’TA ADİL, KALICI BİR ÇÖZÜM”

SİBER: “KIBRIS’TA ADİL, KALICI BİR ÇÖZÜM”

iber, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasının Türkiye ile birlikte ortak beklentileri olduğuna vurgu yaparak,

A+A-

“SÜRECİN OLUMLU BİR HAVADA DEVAMI EN BÜYÜK ARZUMUZDUR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs’ta adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılmasının Türkiye ile birlikte ortak beklentileri olduğuna vurgu yaparak, Kıbrıs sorununun çözümü amacıyla sürdürülen müzakerelerin olumlu bir havada devamının en büyük arzuları olduğunu kaydetti.

“Kıbrıs” konulu çalıştaya katılmak amacıyla gittiği Ankara’da, TBMM Başkanı Cemil Çiçek ve Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la görüşen Meclis Başkanı Sibel Siber, ülkeye döndü ve Ercan Havalimanı’nda temaslarını değerlendirdi.

Siber, çalıştayda Kıbrıs Türk toplumunun, kendi toplumsal kimliği ile artık uluslararası toplumun bir parçası olmak istediğini ve bunu çoktan hak ettiğini, motivasyonunu ve inancını canlı tuttuğunu vurguladığını söyledi.

Kıbrıs görüşmelerinin devam ettiğine, son günlerde uluslararası alanda bu sürece karşı beklentinin arttığına işaret eden Siber, özellikle ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın ziyaretinin önemine vurgu yaptı.

Siber, çalıştayda açılış konuşmasının temelinin bu olduğunu ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile Türkiye’nin Kıbrıs İşlerinden de Sorumlu Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay’la yaptıkları görüşmede de çözüm süreci ve Biden’ın ziyaretini konuştuklarını belirtti.

Meclis Başkanı Sibel Siber, “Türk tarafı olarak çözüm irademizi canlı tutuyoruz. Bu konuda Çiçek’le açıklamada bulunduk. Biz, çözüm sürecini destekliyoruz ve vaktinin geldiğine inanıyoruz. Adil ve kalıcı bir çözüme ulaşılması ortak beklentimiz. Bu konuda şu anda sürecin olumlu bir havada devamı en büyük arzumuzdur” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.