1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMA GRUBU İLE PROJELER ÜRETECEĞİZ”
SİBER: “KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMA GRUBU İLE PROJELER ÜRETECEĞİZ”

SİBER: “KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMA GRUBU İLE PROJELER ÜRETECEĞİZ”

SİBER: “KÜLTÜR VE SANAT ÇALIŞMA GRUBU İLE PROJELER ÜRETECEĞİZ”

A+A-

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, “Kıbrıslı Türk gençlerinin özellikle kültürel alanda faaliyetlerini ve başarılarını kutlayarak, Kıbrıs Türk kültürünün dış dünyada daha çok tanıtımı için Cumhurbaşkanlığı makamında çalışma grubu oluşturulacağını” söyledi. Siber, “Sanat ve kültür alanındaki çalışma grubunda üretilecek projeler, gençliğin önünü açacak” dedi.

Bu proje çalışmalarında gençlik temsilcilerinin yer alacağını belirten Siber, bunu çok önemsediğini ve gençlerin ülkenin geleceğini oluşturduğunu ifade etti.

Meclis’te başkanlığını yaptığı komitelere 18 yaş gençliğinden temsilciler katılmasını sağladığını hatırlatan Siber, gençlerle birlikte çok güzel işlere imza atmaya devam edeceklerini belirtti.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre, CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, Devlet Halk Dansları Topluluğu’nu ziyaret etti ve folklor öğrencilerinin çalışmalarını yerinde takip etti.

”KÜLTÜREL AMBARGODA TOPLUM LİDERİNE BÜYÜK ROL DÜŞER”

Devlet Halk Dansları Topluluğu’nun çalışmalarını elinden geldiğince takip etmeye çalıştığını belirten Siber, kısıtlı imkanlarda büyük işler çıkardıklarını söyleyerek, gençleri kutladı.

Siber, dünyayla bütünleşmiş bir Kıbrıs’ta gençlerin daha çok kültürel aktiviteler yapabileceklerini kaydetti.

Kıbrıslı Türk gençlerin yıllardır ambargolar altında yaşadıklarına değinen Siber, ambargoları yıkmak için mücadele edeceklerini söyledi.

Siber, Kıbrıs sorununa artık bir son verilmesi için aktif, dinamik, atılımcı bir politika izlerken, bir taraftan da mevcut durumu iyileştirmek için çalışmalar yapılacağına vurgu yaptı.

Gençlerin yetenek ve donanım açısından yurt dışında bizi temsil ederken en büyük başarılara imza atacağına en ufak şüphesi olmadığını belirten Siber, “Yeter ki şartlarımızı zorlayalım, imkanları zorlayarak gençliğimizin önünü açalım” dedi.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.