1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, LAÜ REKTÖRÜNÜ KABUL ETTİ
SİBER, LAÜ REKTÖRÜNÜ KABUL ETTİ

SİBER, LAÜ REKTÖRÜNÜ KABUL ETTİ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, öğrencilerin, ülke yasalarının yapıldığı Cumhuriyet Meclisi’ni görmesi, bilgi sahibi olması ve bağlarının güçlenmesinin önemli olduğunu söyledi

A+A-

SİBER: “ÖĞRENCİLER MECLİSİ GÖRMELİ, BİLGİ SAHİBİ OLMALI”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, öğrencilerin, ülke yasalarının yapıldığı Cumhuriyet Meclisi’ni görmesi, bilgi sahibi olması ve bağlarının güçlenmesinin önemli olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Siber, Lefke Avrupa Üniversitesi (LAÜ) Rektörü Prof. Mehmet Ali Yükselen’i kabul etti. Siber, kabulde yaptığı konuşmada, başarılı olmak için ellerinden geleni yapacaklarını ve  meclisin halkın olduğunun daha iyi anlaşılması için çalışacaklarını söyledi.

Üniversiteleri mecliste ağırlamak istediklerini ifade eden Siber, öğrencilerin özellikle komite toplantılarıyla kurul çalışmalarını izlemesi ve Cumhuriyet Meclis ile ilgili düşüncelerinin veya bağlarının güçlenmesinin çok önemli olduğunu vurguladı.

Siber “Okullarımız mecliste diye bir projemiz var. Özellikle ortaokul, lise ve üniversite gençliğinin ülkesinin yasalarının yapıldığı bu yeri görmesi, bilgi sahibi olması ve burayla ilgili düşüncelerini yazması bizim için çok önemli” dedi.

Sibel Siber, üniversitelerin kamu yönetimi, siyasal bilgiler, hukuk ve ilgili bölümlerde okuyan öğrencilerin meclisin web sitesine girerek, Cumhuriyet Meclisi ve yasalar hakkında bilgi sahibi olabileceğine dikkat çekti. Siber, öğrencilerin, görüşülen yasa tasarıları ve önerileriyle ilgili düşüncelerini web sitesinde paylaşabileceğini belirterek, aktif katılımı çok arzuladıklarını söyledi.

LAÜ Rektörü Prof. Mehmet Ali Yükselen de konuşmasında, yeni göreve atanması dolayısıyla Meclis Başkanı Sibel Siber’e nezaket ziyaretinde bulunmayı amaçladıklarını belirtti.

Yükselen, Siber’in geçici Başbakanlık görevi döneminde yaptığı üstün başarılı çalışmalarını herkesin takdirle izlediğini ifade ederek, aynı sürecin bu yeni görevde de devam edeceğine yürekten inandığını söyledi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.