1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “MECLİS HALKIMIZINDIR…. DENETLEYEN DE HALK OLMALI”
SİBER: “MECLİS HALKIMIZINDIR…. DENETLEYEN DE HALK OLMALI”

SİBER: “MECLİS HALKIMIZINDIR…. DENETLEYEN DE HALK OLMALI”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Meclis’in halkın olduğunu, şeffaflık çerçevesinde halkı Meclis’te yapılanlar konusunda bilgilendirileceğini belirtti

A+A-

SİBER: “MECLİS HALKIMIZINDIR…. DENETLEYEN DE HALK OLMALI”

“VATANDAŞLARIMIZ DİREKT TELEFON HATLARINDAN 120’Yİ TUŞLADIKLARI ANDA GÖRÜŞMEK İSTEDİKLERİ MİLLETVEKİLİNDEN RANDEVU ALABİLECEK VEYA MESAJINI İLETEBİLECEK”

“MİLLETTVEKİLLERİNİN ZİYARET GÜNLERİNİ SALI, ÇARŞAMBA VE CUMA OLARAK BELİRLEDİK”

“WEB SİTESİNDE KOMİTELERLE İLGİLİ BİR BÖLÜMÜN AÇILMASI İÇİN DE ÇALIŞMALAR YAPILIYOR”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Meclis’in halkın olduğunu, şeffaflık çerçevesinde halkı Meclis’te yapılanlar konusunda bilgilendirileceğini belirtti

Sibel Siber bugün Meclis Mavi Salonu’nda basın toplantısı yaparak, “Meclis Başkanı olarak ilk basın toplantısını gerçekleştiriyorum. Sizlere daha önce de söz verdiğim gibi sık sık yapacağım basın toplantılarıyla siz değerli basın mensupları aracılığı ile tüm halkımızı bilgilendireceğiz” dedi.

“Bu ülkenin kurumları halkımızın kurumlarıdır. Denetleyen de halk olmalıdır” diyen Siber, Genel Kurul toplantılarının yeni dönemde de eskiden olduğu gibi gerek canlı yayından gerek izleyici sıralarından takip edebileceğini ifade etti.

MİLLETVEKİLLERİNİN ZİYARET GÜNLERİ

Gerçekleştirdikleri yenilikler hakkında da bilgi veren Siber, “Milletvekillerimizin halkımızla görüşmeleri daha sağlıklı bir zeminde gerçekleştirebilmeleri için ziyaret günlerini Salı, Çarşamba ve Cuma olarak belirledik. Pazartesi ve Perşembe günleri Genel Kurul günlerimiz olduğu için ve Milletvekilleri o günlerde Kurul’da toplantıda olduklarından bu günleri görüşmelerden ayrı tuttuk” dedi.

Sibel Siber, hem vatandaşların uzun saatler beklemelerini hem de milletvekillerinin Genel Kurul çalışmasına katılımlarının gecikmesini engellemek açısından bu yönde karar aldıklarını kaydetti.

“ALO 120 MİLLETVEKİLİ”

“ALO 120 Milletvekili” hattını da devreye koyduklarını hatırlatan Sibel Siber şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımız direkt telefon hatlarından 120’yi tuşladıkları anda görüşmek istedikleri milletvekilinden randevu alabilecek veya mesajını iletebilecektir. Yine ‘ALO Milletvekili’ mail adresinin de oluşturuyoruz. Bu adres ile de istediğiniz milletvekilinden yine randevu alınabilecek ve talepler iletilebilecek. Bunun haricinde Komite toplantılarında görev alan Milletvekilleri basına sık sık komitelerde görüşülen yasalarla ilgili bilgi vereceklerdir.”

WEB’DE KOMİTELER

Cumhuriyet Meclisi’nin web sitesinde komitelerle ilgili bir bölümün de açılması için çalışma yapılmakta olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Siber, bu bölümde yasalar hakkında görüş ve önerileri olan vatandaşların düşüncelerini yazacakları bir kısmın da olacağını vurguladı.

“Tüm bu görüşler değerlendirilecektir” diyen Siber, hedefin halkın katılımını artırmak olduğunu kaydetti.

BASIN TOPLANTILARI MAVİ SALON’DA

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber “Mavi Salon”un bakan ve milletvekillerinin açıklama veya basın toplantılarında kullanılacağını belirtti.

TAFARRUF TEDBİRLERİ İLE ALINAN ÖNLEMLER

Cumhuriyet Meclisi tasarruf tedbirleri çerçevesinde bir takım önlemler aldıklarına değinen Sibel Siber,  “Meclis’te görüşülecek gündem ile ilgili duyurular 50 milletvekiline Meclis görevlileri tarafından tek tek dağıtılıyordu; örneğin İskele, Karpaz, Mağusa, Güzelyurt, Girne’de ikamet eden vekillere elden gidilip veriliyordu. Komiteler için de aynı uygulama söz konusu idi. Şimdi ise cep telefonu ve elektronik posta aracılığı ile gerçekleştirilmeye başlandı” ifadelerini kullandı.

Siber, bu yöntemle hem kâğıt, hem zaman, hem işgücü hem de yakıttan tasarruf edileceğini belirterek, 1 Ekim’den itibaren devlet dairelerine yapılan dağıtımlarda aynı yöntemin izleneceğini vurguladı.

BASIN ODASI DÜZENLENECEK

Basın mensuplarının daha çağdaş koşullarda bilgiye ulaşmasını sağlamanın birincil görevleri olduğunu kaydeden Siber, “Bu nedenle öncelikle Meclis Genel Kurul Salonu arkasındaki Basın Odası’nın düzenlenmesi için çalışma başlattık. Daha ferah daha güzel ve kullanışlı bir Basın Odasını siz basın mensuplarına kazandıracağız” dedi.

Yayın koşulları için de önümüzdeki hafta içerisinde basını Meclis’te ağırlamak istediklerini ifade eden Sibel Siber, karşılıklı görüş alışverişinde bulunarak, nasıl daha iyiye ulaşabilineceği konusunda fikir alışverişi yapma imkanı bulacaklarını söyledi.

“Bu ilk günlerde meydana gelebilecek ufak tefek sıkıntılar konusunda bizleri anlayışla karşılayacağınızı umuyorum” diyen Siber, “Basın özgürlüğü demokrasimizin temel taşlarındandır ve siz değerli basını doğru işler yapıldığı zaman hep yanımızda görmemiz nedeniyle de ayrıca sizlere teşekkür ederim” dedi.

KOMİTELER

Meclis Başkanı Siber, meclis komitelerinin bugün başkan ve yardımcılarını belirlediğine dikkat çekerek, komitelerin de şeffaflık çerçevesinde halkı bilgilendireceğini, web sayfasında görüşülen yasalar ile ilgili bilgilendirme yapılacağını belirtti.

TAK

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.