1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, O ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ
SİBER, O ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

SİBER, O ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

SİBER, O ELEŞTİRİLERE YANIT VERDİ

A+A-

Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Dr. Sibel Siber yılın son ‘Er Meydanı’na katılarak soruları yanıtladı:



Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, halkımızın o makamda güveneceği ve gerçekten halk için çalışan bir Cumhurbaşkanı görmek istediğini ve bu nedenle seçimi kazanacağına inandığını söyledi. Meclis Başkanı ve CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Siber, toplumun değişim istediğini ifade ederek, “Bunun için adayım, halkıma hizmet etmek için adayım” dedi. Yapamayacağına inandığı, kendine güvenmediği hiçbir konuda talepkar olmadığına işaret eden Dr. Sibel Siber, “Seçileyim de o makama oturayım düşüncesi bende hiç oluşmadı. Makamlara meraklı değilim ama bu toplum değişim bekliyor, hizmet bekliyor” diye konuştu. Genç TV’de yayınlanan Mustafa Alkan’ın hazırlayıp sunduğu, ‘Er Meydanı’ programının da önemli açıklamalarda bulunan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Dr. Sibel Siber, seçilmesi halinde tüm halkı kucaklayan, halk için çalışan bir Cumhurbaşkanı olacağının altını çizerek, ortak aklın önemine olduğuna vurgu yaptı.

BİRÇOK KONUDA ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURACAĞIZ

Dr. Sibel Siber, “Cumhurbaşkanlığı bağımsız bir makamdır. Cumhurbaşkanı bir siyasi partinin lideri gibi davranamaz” dedi ve şöyle devam etti:

“Cumhurbaşkanı seçilmem halinde birçok çalışma grupları oluşturacağız. Özellikle müzakere ile ilgili gurubun içerisinde, halkın temsilcileri olacak, tüm siyasi partilerden temsilciler, akademisyenlerimiz, Kıbrıs konusunda deneyimli insan kaynaklarımız olacak. Bugüne kadar yapılan hatalar sonucu yıpratılan kurum ve değerleri yeniden tesis edecek adımlar atacağız. Bunun için aday oldum. Halkın şikayet ettiği birçok sıkıntının giderilmesi için halkın güven duyacağı, temiz siyaset yapan, tüm halkı kucaklayan bir Cumhurbaşkanı olmak için adayım. Halkın beklentilerine, istediği değişime yanıt veren, şeffaf ve hesap verilebilirlik ilkesiyle hareket eden bir Cumhurbaşkanına ihtiyaç var. Bunu halkla birlikte yapacağız ve ülkedeki her türlü sorunun üzerine giderek çözümler üretilmesine katkı koyacağız. Halkın güven duyduğu Cumhurbaşkanı güçlü olur ve ağzından çıkan sözler mevcut hükümetler üzerinde de pozitif yönde etki yaratır.”



‘SİYASETTE HENÜZ PİŞMEDİ’ ELEŞTİRİLERİNE YANIT

Toplumdan gelen arzu doğrultusunda CTP-BG’nin Cumhurbaşkanı adayı olduğunu anımsatan Dr. Sibel Siber, kendisine dönük bazı çevrelerce dile getirilen eleştirileri de şöyle yanıtladı:

“Bazıları siyasette pişmediğimi söylüyorlar. İyi ki pişmedim. Ben bu ülkenin insanıyım. Halkımla hep iç içe oldum. 25 yıl boyunca halkıma doktor olarak hizmet verdim. Başbakanlık dönemimde halkımız yapılamayanları yapan, konuşulamayanları konuşan ve her şeyi halkı ile paylaşan bir Başbakan gördü. Bu halkta heyecan yarattı. Siyaset benim için hiçbir zaman bir amaç olmadı. Her zaman halka hizmet için bir araç oldu. Kısa Başbakanlık dönemimdeki hükümetin performansı, yapabileceklerimizin bir göstergesidir. Başbakan olduğum dönemde petrol dolum tesisi gibi bir girişimin iptal edilmesi kolay değildi. Ama halkın yararına olacağı ve halktan gelen talep bu yönde olduğu için iptal kararına imza attık. ‘Petrol Dolum Tesisi olmayacak’ dedik ve olmadı. Başbakanlık bana teklif edildiğinde “ben bu işi yaparım” düşüncesi ile kabul ettim. Yapamayacağım, kendime güvenmediğim hiçbir konuda istekli olmadım. Seçileyim de oturayım düşüncesi bende yoktur. CTP gibi köklü bir parti siz de takdir edersiniz ki bu işi yapamayacak bir insanı Cumhurbaşkanı adayı olarak göstermez. Makamlara meraklı değilim ama bu toplum değişim bekliyor. Ben de toplumun bu beklentisine yanıt vermek için aday oldum.”



GELECEĞİMİZİ KAZANMAK İÇİN ADAYIM

Partisi CTP-BG ile Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanacağına olan inancının tam olduğunu vurgulayan Sibel Siber, bunu halkın verdiği mesajlardan anladığını söyledi. Tüm halkı kucaklayacak şekilde ülkenin ilk kadın Cumhurbaşkanı olacağını ve halkla birlikte oluşturulacak ortak akılla hareket etmek suretiyle tüm sorunların üzerine gidip çözümler üreteceğini anlattı. Siber, “Bu toprak parçasında hepimizin geçmişinde türlü türlü hikayeler vardır, acılar vardır, göçler vardır ama geleceğimiz ortaktır. Ortak geleceğe birlikte yürüyeceğiz ve kazanacağız. “Biz” olacağız ve güçleneceğiz” dedi. Siber, Nisan ayında yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kazanma şansını yüksek gördüğüne vurgu yaparak, “Değişime, temiz siyasete, başbakanlık dönemimde halkıma verdiğim güvene dayanarak bunu söylüyorum. Halktan ve partimden gelen büyük destekle kazanma şansımı yüksek görüyorum” dedi.



ÇÖZÜM MÜMKÜN!

Kıbrıs konusunda son dönemde yaşanan tartışmalarla ilgili sorulara da yanıt veren Sibel Siber, Kıbrıs’ın çevresindeki tüm doğal kaynakların iki toplumun ortak malı olduğunu vurguladı.

Rum Lider Nikos Anastasiades’in masadan kalkmasını kabul edilemez olarak niteleyen Sibel Siber, “Tüm krizlerin çözümü müzakere masasıdır” dedi. Gelinen aşamada, dünyada yaşanmakta olan gelişmelerin doğru okunması halinde Kıbrıs’ta çözümün kaçınılmaz olduğunun görülebileceğini kaydeden Siber, Doğu Akdeniz’de bulunan enerji yataklarının çözüm için katalizör olabileceğine işaret etti. Kıbrıs’taki çözümün bölge barışına da bir ivme kazandıracağını vurguladı. Siber, “Ben çözüm olabileceğine inanıyorum. Bir gün kendi kimliğimizle uluslararası toplumun bir parçası olacağımıza inanıyorum” dedi.



BAŞARILAMAYANLARI BAŞARMAK İÇİN…

Kendisinin her konuda diyalog ve işbirliğinden yana olduğunu anlatan Sibel Siber, her zaman iyi ilişkiler kurma konusuna öncelik verdiğini belirtti. Siber, “Eğer bir sorun varsa bu sorunu konuşarak çözersiniz. Kavga hiçbir zaman ilk tercihim olmadı. Önceliğim uzlaşı arayıp bulmaktır. Toplum içi ilişkilerde de, uluslararası ilişkilerde de bu böyle olmalıdır. Türkiye ile ilişkilerimizde de... Biz her yerde uzlaşı ve barış arayacak şekilde hareket edeceğiz. Ben halktan gelen istek doğrultusunda halkıma hizmet etmek için, halkımla birlikte bugüne kadar başarılamayanları başarmak için aday oldum. Bizim için önemli olan halkımızın istekleri ve desteğidir” diye konuştu.

MECLİS’İN 1 YILLIK PERFORMANSI

Programda Meclis’in geride bıraktığı yıldaki performansını da değerlendiren Sibel Siber, son bir yılda meclisin performansının çok iyi olduğunu ve iyi bir ivme yakalandığını anlattı. Gelinen aşamada Meclis’in gündemine gelen bütün yasaların önemli olduğuna işaret eden Sibel Siber, “Ama öyle yasalar var ki toplumun her bir bireyini ilgilendiriyor. Mesela gıda güvenliği yasası için geç kalınmıştı. Neredeyse 10 yıldır bekliyorduk. Çağdaş ülkelerde olduğu gibi bir yasal düzenlemeye ihtiyaç vardı. Ürün güvenliği yasası da geçti. Bunun dışında organ nakli yasası geçti. İyi idare yasası geçti. Meclis iç tüzüğü geçti. Yıllarca konuşuluyordu bu tüzük. Bunu da geçirdik bu yıl” şeklinde konuştu. Sibel Siber, kamu reformu yasası ile ilgili olarak ise bunun kısa bir süre içerisinde meclisten geçmesini beklediklerini söyleyerek hükümetin de muhalefetin de bu yasanın geçmesini desteklediğini söyledi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.