1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “SORUNLARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZECEĞİZ”
SİBER: “SORUNLARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZECEĞİZ”

SİBER: “SORUNLARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZECEĞİZ”

Siber, ülkede herkesin sistemsizlikten şikayet ettiğini ancak sorunların sihirli değnekle,

A+A-

SİBER: “SORUNLARIMIZI KENDİMİZ ÇÖZECEĞİZ”

Cumhuriyetçi Türk Partisi-Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, ülkede herkesin sistemsizlikten şikayet ettiğini ancak sorunların sihirli değnekle çözümlenmeyeceğini bilmek gerektiğini belirterek, “Sorunlarımızı kendimiz çözeceğiz” dedi.

CTP-BG Basın Bürosu’ndan yapılan açıklamaya göre Siber dün akşam Dağyolu, Şirinevler ve Akçiçek köylerini ziyaret ederek, vatandaşlarla görüştü. Siber köy ziyaretlerini tamamlamasının ardından saat 19.00’da Dikmen Gençlik Merkezi’nde Dikmen halkıyla buluştu.

Siber’e ziyaretler sırasında Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Girne Milletvekili Fazilet Özdenefe ve çok sayıda partili eşlik etti.

Sibel Siber ziyaretlerde yaptığı konuşmalarda, Başbakanlık döneminin kendisi için bir tecrübe olduğunu ifade ederek, o makamda birçok güzel işin başarılabileceğini gördüğünü söyledi. Halk yararına güzel işler yapmak için heyecan duymak ve bunun için makamları araç olarak görmek gerektiğini belirten Siber, “Bunun için şimdi değişim zamanı” dedi.

“İÇ SORUNLAR İÇİN ÇÖZÜM ODAKLI ÇALIŞMALAR”

Sibel Siber, iç sorunlarla da ilgilenen bir cumhurbaşkanı olacağının altını çizdi. Siber, yaşamın kalitesine olumlu katkı yapacak birçok alanda çalışma grupları oluşturulacağını ve projeler üretileceğini söyledi.

Sağlık, eğitim, kadın, genç, trafik, çevre, kültür ve sanat gibi birçok alanda, sivil toplumdan ve konularında uzman kişilerden oluşturulacak çalışma gruplarında halk yararına projeler üretileceğini belirten Siber, bu projelere kaynak bulup, hükümetle de istişare halinde uygulanmasını sağlayacaklarını kaydetti.

“Proje yaparsanız kaynak bulursunuz”  diye sözlerine devam eden Siber, Meclis başkanlığında yürüttüğü projeleri örnek gösterdi.

“BÖYLE GELMİŞ AMA BÖYLE GİTMEZ”

Kıbrıs Türk halkının şimdiye kadar yaşadıklarının kader olmadığının altını çizen CTP-BG Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, “Böyle gelmiş ama böyle gitmeyecek” dedi.

Kıbrıs adasının sorunla özdeşleştiğini ve 50 yıldır süren bir sorun haline geldiğini ifade eden Siber, Kıbrıs sorunu çözülerek, Kıbrıs Türk halkının istediği yere geleceğini ve dünyanın bir parçası olacağını söyledi.

Bu hedefe ulaşmak için büyük bir çaba sarf edilmesi gerektiğine değinen Siber, çözüme daha çok Kıbrıs Türk halkının ihtiyaç duyduğunu belirtti.

Siber, uluslararası alanda daha aktif, dinamik temaslar yerine, seçim kazanma gailesiyle halka endişe verilmeye çalışıldığını savundu.

Siber, “Göç ve göçmenlik yaşamış bu halkın aidiyet duygularıyla oynamak, bu halka kötülük yapmaktır” dedi.

Kıbrıs sorununda 6 başlık olduğunu ve bu başlıklardan sadece toprak konusunun görüşülmediğini dile getiren Siber, Eroğlu’nun “O bayan nereden biliyor” şeklindeki eleştirine de değindi. Siber, Eroğlu’nun, kendisinin cumhurbaşkanı adayı olmasının yanı sıra Meclis Başkanı olduğunu unuttuğunu savundu.

Siber, görüşmelerde konuşulan ve görüşülen bütün tutanakların meclise geldiğini ve kendilerinin de bu tutanakları incelediğini belirtti.

ÇELEBİ: “DEĞİŞİM RÜZGARLARI ESİYOR”

Dikmen Belediye Başkanı Yüksel Çelebi, de Dikmen halkının her zaman yenilik ve değişimden yana olduğunu belirtti.  Çelebi, 2006’da Dikmen halkının yerel yönetimlerde değişime gittiğini ve şimdi de cumhurbaşkanlığındaki değişime onay vereceğini ifade etti.

Aynı değişimin 2005 yılında Mehmet Ali Talat’ın seçilmesiyle gerçekleştiğini kaydeden Çelebi, yeniden ilklere imza atmanın zamanının geldiğini söyledi.

“2010 yılından beridir cumhurbaşkanlığında çok kötü tecrübelere tanık olduk” diyen Çelebi, “Sibel Siber siyasal yaşamımızdan ilkleri temsil eden, pozitif enerjisi, çalışkanlığı, siyasette yarattığı güven, iş bitirici anlayışı, herkesi kucaklayan tavrıyla, ilklere imza atan bir liderdir. Hekim kişiliğiyle birçok insana şifa dağıttı, umut ediyorum ki cumhurbaşkanı olarak da Kıbrıs sorununa da şifayı getirecektir” diye konuştu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.