1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “SOSYAL ADALETİ BOZAN HİÇBİR YASA KABUL EDİLEMEZ”
SİBER: “SOSYAL ADALETİ BOZAN HİÇBİR YASA KABUL EDİLEMEZ”

SİBER: “SOSYAL ADALETİ BOZAN HİÇBİR YASA KABUL EDİLEMEZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, sosyal adaleti bozan hiçbir yasanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, sosyal adaleti bozan hiçbir yasanın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Sendikalardan oluşan “Göç Yasasına Dur De İnsiyatifi”ni kabulü sırasında konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, "Kamu Çalışanlarının Maaş, Ücret ve Ek Ödeneklerini Düzenleyen Yasa’da mevcut olan aksaklığın “eşit işe eşit ücret” olmayışı olduğunu, bunun izahının da olmadığını ve düzeltilmesi gerektiğine inandığını kaydetti.

“Sosyal adaleti bozan hiçbir yasa kabul edilemez” diyen Siber, Hükümetin bu yönde irade koyması ve çalışmaların başlaması gerektiğini söyledi.

“Bunun düzeltilmesi için yapılacak çalışmaların, sendikalar, hükümet, Meclis ve meclisteki milletvekillerinin kollektif bir anlayışla yapması gerektiğine inanıyorum. Bu göç yasasının malzeme yapılmaması gerektiğine inanıyorum” diyen Siber, bu yasa üzerinde çalışarak hep birlikte bir çözümün bulunması gerektiğini belirtti.

Uzun yıllar okuyarak meslek edinenlerin de düşük ücretle işe başlamalarının motivasyonu kıracağına dikkat çeken Siber, “bizim ülkemizde istediğimiz iş huzurunun olması, iş veren ile çalışanın mutlu olmasıdır” dedi.

Kamuda bazı aksaklıkların ve hantal yapının olduğunun bilindiğini de söyleyen Siber, bununla ilgili  yasanın bir an önce meclisten geçmesi gerektiğini, birçok şikayet edilen konunun altında bunun yattığını dile getirerek, sorulara hep beraber çözüm bulunması gerektiğini vurguladı.

ÖZKARDAŞ

“Göç Yasasına Dur De İnsiyatifi” adına konuşan Kamu-Sen Başkanı Mehmet Özkardaş, sendikaların biraraya gelerek “Göç Yasası” diye niteledikleri bu yasanın ortadan kaldırılması için bir mücadele başlattıklarına işaret ederek, bu yasanın tüm mücadelelere rağmen 2011 yılında Meclis’ten geçirildiğini anımsattı.

Mücadele verdikleri dönemde, şu andaki hükümetin  iki ortağının da kendileriyle mücadele ve eylemler yaptıklarını hatırlatan Özkardaş, hükümetin büyük ortağının bu yasayı ülkeye bir “ihanet” olarak adlandırdığını; “kendilerinin hükümet olması halinde bu yasayı kaldıracaklarını” söylediklerini kaydetti.

Bu yasanın, “bu ülkede aynı işi yapanlar ve aynı statüde olanlar arasında büyük ücret farkı getiren, sosyal açıdan büyük kayıplara sebep olan ve çocukları bu ülkeden göç ettiren” bir yasa olmasından dolayı  kendilerinin bu yasaya “Göç yasası” dediklerini dile getiren Özkardaş, “bu yasanın neresinden bakarsanız bakın bu yasa bu ülkedeki insanları göç ettirmeye yöneliktir. Sendikaları pasifsize etmeye, etkisizleştirmeye yönelik bir yasadır” dedi.

“Yasanın değiştirilmesi için bir önceki dönemde bir milletvekilinin önerge verdiğini fakat kendileriyle mücadele eden, hükümetin büyük ortağı olan bir partinin bu yasa önerisinin mecliste ivedilik almaması için çok mücadele verdiğini bildiklerini” söyleyen Özkardaş, bu yasanın görüşülmesinin engellediğini ileri sürdü.

“Sendikalar ve bu halk tabiî ki bunu unutmayacaklardır. Mutlaka bu halka, muhalefette başka hükümette başka söyleyen ve tavır takınanlara günü geldiğini hem sendikalar hem de halk bunun hesabını soracaktır. “Biz de hep beraber soracağız” ifadelerini kullanan Özkardaş, Meclis Başkanı olarak Sibel Siber’den, Meclise kadar gelmiş olan değişiklik yasasının “çok ivedi” olarak ele alınmasını istedi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.