1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, TBMM BAŞKAN VEKİLİ YAKUT’U KABUL ETTİ
SİBER, TBMM BAŞKAN VEKİLİ YAKUT’U KABUL ETTİ

SİBER, TBMM BAŞKAN VEKİLİ YAKUT’U KABUL ETTİ

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda değerlendirmede bulunarak “Bizi mutlu edecek, insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek, kendi kimliği ile uluslararası hukukta yer almasını sağlayacak bir çözüm Kıbrıs Türkünün ortak arzusudur”

A+A-

SİBER: “BİZİ MUTLU EDECEK, İNSANIMIZIN YAŞAM KALİTESİNİ YÜKSELTECEK, KENDİ KİMLİĞİ İLE ULUSLARARASI HUKUKTA YER ALMASINI SAĞLAYACAK BİR ÇÖZÜM KIBRIS TÜRKÜNÜN ORTAK ARZUSUDUR”

YAKUT: “SON ZAMANLARDA GÜNDEME GELEN MARAŞ’IN İADESİ VE ASKERLERİN ÇEKİLMESİ KONUSUNU KESİNLİKLE REDDEDİYORUZ”

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda değerlendirmede bulunarak “Bizi mutlu edecek, insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek, kendi kimliği ile uluslararası hukukta yer almasını sağlayacak bir çözüm Kıbrıs Türkünün ortak arzusudur” dedi.

Siber, bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkan Vekili Sadık Yakut’u kabul etti.

“KKTC’NİN 30’UNCU YILDÖNÜMÜNE KATILMAKTAN HEM ŞAHSIM, HEM TBMM HEM DE TÜRK MİLLET ADINA GURUR DUYUYORUM”

Kabulde ilk sözü alan Yakut, Meclis Başkanı Sibel’e yeni görevinde başarı dileyerek adaya en son 2 yıl önce geldiğini söyledi.

Yakut, KKTC’nin 30’uncu yıldönümüne katılmaktan hem şahsı, hem TBMM hem de Türk millet adına gurur duyduğunu vurguladı.

Kıbrıslı Türklerin verdiği bağımsızlık, demokrasi, temel insan hak ve hürriyetleri genişletme için mücadele verdiğini ifade eden Sadık Yakut, bunun önemine dikkat çekti.

MARAŞ’IN İDAESİ

Yakut, KKTC ve Kıbrıs Türkü ile ilgili TBMM’nin geçmişte, genel kurulda, aldığı kararların da yanında olduğunu söyledi.

Kıbrıs görüşmelerine değinen Sadık Yakut, Rumların görüşmeleri sonuçsuz bıraktığını dile getirerek, bunu tepki ile karşıladıklarını söyledi.

Yakut, “Son zamanlarda gündeme gelen Maraş’ın iadesi ve askerlerin çekilme konusunu kesinlikle reddediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti, hem bağımsızlık hem de Rum kesimi ile yaptığı görüşmelerde hakça bir paylaşım yapabilmesi için Kıbrıs Türkünün yanında olacak” dedi.

“GÖRÜŞMELERİN BAŞLAYACAĞI UMUDUNU TAŞIYORUZ”

Kabulde konuşan Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs sorununa değinerek, görüşmelerin başlayacağı umudunu taşıdıklarını söyledi.

“KRONİKLEŞEN BİR SORUN”

Kıbrıs sorunun kronikleşen bir sorun olduğunu ve mutlaka çözülmesi gerektiğini ifade eden Sibel Siber, sorunun çözülmesinin tüm taraflara fayda sağlayacağını vurguladı.

AMBARGOLAR

Toplumu ileri götürecek, uluslararası hukukun önünü açacak, ambargoların kalkacağı bir çözümü arzu ettiklerini ifade eden Siber, “Ülkemiz ambargolar yüzünden turizm potansiyelini kullanamıyor” dedi, ülkedeki turist sayısının istenilen seviyede olmadığını söyledi.

ÜLKEDEKİ POLİTİK DURUM

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs’ın dünyanın en güzel coğrafyalarından birine sahip olduğunu ancak ülkedeki politik durum nedeniyle bunun değerlendirilmediğini söyledi.

“HER İKİ TARAF DA ÇÖZÜMÜ VE BARIŞI İSTEMELİ”

Meclis Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs sorununun çözümü konusunda değerlendirmede bulunarak “Bizi mutlu edecek, insanımızın yaşam kalitesini yükseltecek, kendi kimliği ile uluslararası hukukta yer almasını sağlayacak bir çözüm Kıbrıs Türkünün ortak arzusudur” dedi.Çözümün ve barışın tek taraflı olamayacağını, olası bir çözümün her iki tarafın isteği ile gerçekleşebileceğini ifade eden Meclis Başkanı Siber, bu seferki görüşmelerde sağduyunun galip gelmesini diledi.

Siber, “Bu süreçte, çözümün tüm taraflara fayda getireceği bilinci ve büyük bir motivasyonla çalışılmalıdır” ifadesine yer verdi.

Kıbrıs Türk toplumunun barışçı, uzlaşı kültürüne sahip ve demokrasiyi hazmetmiş olduğunu dile getiren Siber, “Toplumuzun bu yönleri ile gurur duyuyoruz” ifadesine yer verdi.

Siber, konuşmasının sonunda Türkiye Cumhuriyeti’nin desteğine de teşekkür etti.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.