1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ
SİBER, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

SİBER, TDP’Yİ ZİYARET ETTİ

Sibel Siber, bugün, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’yi ziyaret ederek Genel Başkan Cemal Özyiğit’le görüştü.

A+A-

Meclis’te temsil edilen siyasi partilere ziyaretler başlatan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, bugün, Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP)’yi ziyaret ederek Genel Başkan Cemal Özyiğit’le görüştü.

TDP Genel Merkezi’nde gerçekleşen ve TDP Milletvekili Mehmet Çakıcı’nın da hazır bulunduğu görüşmenin basına açık bölümünde Siber, partilerle diyaloğun Meclis çalışmalarına olumlu katkı yapacağına inandığını söyledi.

SİBER: “PARTİLER HALKA HİZMET İÇİN VARDIR”

Meclis Başkanı Siber, uzlaşı ve diyaloğun her sorunun çözümünde etkili olacağını, yapıcı eleştirileri dinlemek, görüş almak ve komitelerde görüşülen yasalarla ilgili konuşmak için siyasi partilere ziyaretler gerçekleştirdiğini kaydetti.

Siber, tüm partilerin halka hizmet için var olduğunu söyleyerek, halkın ve bireylerin mutluluğu, refahı için ortak hedef olması gerektiğini, bu olması halinde birlikte daha güzel günlere ulaşılacağına inandığını belirtti.

ÖZYİĞİT: “ANAYASA’DAKİ ‘GEÇİCİ 10. MADDE’NİN DE KALDIRILMASI HALKIN ONAYINA SUNULMALI”

Meclis Başkanı Siber’in geçici hükümet döneminde gösterdiği performansa işaret eden TDP Genel Başkanı Cemal Özyiğit, Siber’in seçimler sonrası Meclis Başkanlığında, Meclisin daha verimli  çalışması adına adımlar atmasının önemli olduğunu kaydetti.

Özyiğit, TDP’nin, meclis içi çalışmalarının yanı sıra, meclis dışında da ülkeye kalıcı barışın sağlanması, sivilleşme ve demokratikleşme, kendi ayakları üzerinde duran bir ekonomi, her sektördeki sorunların çözümü için uğraşlar verdiğini anlattı.

Anayasa değişikliğinin hükümetin ilk kurulduğu günlerde ele alınmış olması gerektiğini savunan Özyiğit, yerel seçimlere az bir süre kala adeta “iki ayağı bir pabuçta” aceleyle, Anayasa konusunda istenilen neticenin elde edilemeyebileceği yönündeki görüşünü de dile getirdi.

Özyiğit, bununla birlikte Anayasa’daki “geçici 10. Madde”nin de kaldırılmasının halkın onayına sunulması gerektiğini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.