1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, TÜRK-İNGİLİZ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI EDHEM İLE GÖRÜŞTÜ
SİBER, TÜRK-İNGİLİZ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI EDHEM İLE GÖRÜŞTÜ

SİBER, TÜRK-İNGİLİZ TİCARET VE SANAYİ ODASI BAŞKANI EDHEM İLE GÖRÜŞTÜ

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Avukat Emma Edhem ile görüştü.

A+A-

SİBER: “BİRBİRİMİZLE İLETİŞİM HALİNDE OLUP, BİRBİRİMİZE DESTEK VERİRSEK GÜZEL GÜNLERE ULAŞABİLECEĞİMİZE İNANIYORUM”

 Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Avukat Emma Edhem ile görüştü.

Edhem, ziyarette yaptığı konuşmada, KKTC’de olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi ve Siber’i Cumhuriyet Meclisi Başkanı olarak görmenin memnuniyet verici olduğunu dile getirdi.

Dış dünyada yaşayan kişiler olarak geçici bir süre için olsa da bir kadını KKTC’de Başbakanlık görevinde görmenin kendilerini memnun ve mutlu ettiğini, bunun çok önemli olduğunu söyleyen Edhem, “Gerçekten çok iyi bir iş yapıyorsunuz” dedi.

KKTC ile yapacak çok şeyleri olduğunu kaydeden Edhem, müzakerelerin yavaş olsa da devam etmesinin iyi olduğunu ve bir netice elde edilecek noktaya gelmenin herkes için olumlu ve yararlı olacağını vurguladı.

Siber’in isteği üzerine İngiltere’de yaptığı görevleri de sıralayan Edham, 21 yıllık bir avukat olduğunu ve şubat ayından bu yana  City of London Ward of Castle Baynard Belediyesi Meclis Üyeliği’ne seçildi. Edham ayrıca Türk-İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, Türk-İngiliz Hukukçular Derneği Başkanı ve Azarbaycan –İngiliz Hukukçuklar Derneği Yönetim Kurulu Direktörü olduğunu söyledi.

SİBER

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber de,  İngiltere ziyaretlerinde tanıştığı Edhem’in çok değerli, bir çok özeliğe sahip, çok başarılı bir kadın olduğunu ve onunla tanışmaktan memnun olduğunu kaydetti.

Yurt dışında yaşayan Kıbrıslı  Türkler’den KKTC’yle ilgili konularda katkı almak, yararlanmak ve onlardan haberdar olmak gerektiğini dile getiren Siber, Meclis Dış İlişkiler Komitesi’nde yurt dışında yaşayan değerli insanların iletişim adreslerine ulaşmaya çalıştıklarını söyledi. Siber, kendilerine katkı koyabilecek kendi alanlarında uzman insanlarla her konuda iletişim halinde olmak istediklerini ifade etti.

Edham’ın İngiltere’de bir kadın hukukçu olarak ne kadar etkin görevlerde bulunduğunu gördüklerini dile getiren Siber, “Birbirimizle iletişim halinde olup, birbirimize destek verirsek güzel günlere ulaşabileceğimize inanıyorum çünkü biz İngiltere’de 300 bin Kıbrıslı Türk’ün yaşadığını gördük” dedi.

Siber, el ele, gönül birliği içinde güzel günlere ulaşabileceklerini de vurguladı.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.