1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SİBER: "TÜRKİYE İLE KKTC'NİN, TARİHSEL VE KÜLTÜREL ÇOK GÜÇLÜ BAĞLARI VAR"
SİBER: "TÜRKİYE İLE KKTC'NİN, TARİHSEL VE KÜLTÜREL ÇOK GÜÇLÜ BAĞLARI VAR"

SİBER: "TÜRKİYE İLE KKTC'NİN, TARİHSEL VE KÜLTÜREL ÇOK GÜÇLÜ BAĞLARI VAR"

KKTC'NİN İLK KADIN BAŞBAKANI SİBEL SİBER:

A+A-

"TÜRKİYE İLE KKTC'NİN, TÜRKİYE'NİN KKTC’Yİ TEK TANIYAN ÜLKE OLMASININ DIŞINDA, TARİHSEL VE KÜLTÜREL ÇOK GÜÇLÜ BAĞLARI VAR. İKİLİ İLİŞKİLERDE ZAYIFLAMA VEYA GERİLEME HİÇBİR HÜKÜMET DÖNEMİNDE OLMADI"

"HEM ÜLKEMİZ ADINA HEM DE GELECEK NESİLLERDE KADINLARIN SİYASETTE ROL ALMASINDA BİR MOTİVASYON YARATMASI ADINA BÜYÜK BİR SORUMLULUK ÜSTLENDİĞİMİN FARKINDAYIM"

"BİZİM ARZUMUZ, 28 TEMMUZ'DA YAPILACAK GENEL SEÇİMLERDE KATILIMIN YÜKSEK OLMASI VE HALKIN İRADESİNİN SANDIĞA YANSITMASIDIR"

KKTC Başbakan Sibel Siber, Türkiye ile KKTC'nin, Türkiye'nin KKTC’yi tek tanıyan ülke olmasının dışında, tarihsel ve kültürel çok güçlü bağları olduğunu belirterek, "ikili ilişkilerde zayıflama veya gerileme hiçbir hükümet döneminde olmadı, olmayacak" dedi.

KKTC'de Ulusal Birlik Partisi (UBP) hükümetinin düşürülmesinin ardından oluşturulan seçim hükümetinin başına getirilen KKTC’nin ilk kadın başbakanı Siber, AA’ya gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Hükümetin güvensizlik önergesiyle düşürüldüğünü ve erken seçim tarihinin 28 Temmuz olarak belirlendiğinii ifade eden Siber, bu süre içerisine hükümetin başında olacağını söyledi.

KKTC meclisinden bir kadın milletvekilinin başbakan olarak belirlenmesinin ülkede büyük bir heyecan yarattığına dikkati çeken Siber, "Bizim ülkemizde kadının rolü çok aşağılarda, üst kademelerde pek kadınlarımızı göremiyoruz. Ülkemizde hiçbir siyasi partinin genel başkanı kadın değil ve siyasette erkek egemen durumu söz konusuyken bir kadın milletvekilinin başbakan olması gerçekten heyecan verici. Tüm kadınlar adına, toplum adına sevindirici bir durum" diye konuştu.

"KKTC’nin ilk kadın başbakanı olarak anılmak bana gurur verdi ama ilkler her zaman çok önemlidir" diyen Siber, omuzlarında büyük bir yük hissettiğini, bunun hem toplumun yükü hem de kadınların temsiliyet yükü olduğunu vurguladı.

Siber, bu görevin üstesinden başarıyla kalkmasının en büyük arzusu olduğunu belirterek, şunları söyledi:

"Hem ülkemiz adına hem de gelecek nesillerde kadınların siyasette rol almasında bir motivasyon yaratması adına büyük bir sorumluluk üstlendiğimin farkındayım. Arzum, bu görevi kabinemle birlikte tamamlamak ve eğer biz bu kısa süre içerisinde iyi bir model oluşturursak, populizimden, partizanlıktan uzak, şeffaf, toplumun tüm kesimlerini kucaklayıcı bir geçiş hükümeti olur. Sadece bu 3 siyasi partinin hükümeti değil herkesin hükümeti olmak istiyoruz. Bütün toplumun hükümeti olarak kendimizi kabul ettirebilirsek, bunu vatandaşımız hissederse, çok büyük bir görevi başarmış olacağız. Bunda sonraki seçimlerden sonra gelecek olan hükümete de bir model olacağımızı düşünüyorum."

Ada toplumlarında göçün sık rastlanan bir sorun olduğunu ifade eden Siber, "Toplumun huzuru için iyi bir siyaset, iyi bir hükümet yönetimi ve temiz siyasetten geçiyor. Şeffaf siyaset ve bütün vatandaşların eşitlik ilkesine dayanan bir siyaset ana hedefimiz olacaktır. İnşallah bunda da başarılı olcağız" dedi.

TÜRKİYE-KKTC İLİŞKİLERİ

Başbakan Siber, "Türkiye ile KKTC'nin, Türkiye'nin KKTC’yi tek tanıyan ülke olmasının dışında, tarihsel ve kültürel çok güçlü bağları olduğunu" ifade ederek, "ikili ilişkilerde zayıflama veya gerilemenin hiçbir hükümet döneminde olmadığını, olamayacağını" söyledi. Türkiye ile KKTC ilişkilerinin eskiden olduğu gibi güçlü bir şekilde devam edeceğini belirten Siber, bunun aksinin düşünülemeyeceğini vurguladı.

28 TEMMUZ SEÇİMLERİ

Seçimlerin halkın iradesinin sandığa yansıyacağı demokratik bir süreç olduğunu ifade eden Siber, "Bizim arzumuz, 28 Temmuz'da yapılacak genel seçimlerde katılımın yüksek olması ve halkın iradesinin sandığa yansıtmasıdır. Cumuriyetci Türk Partisi- Birleşik Güçler'in (CTP-BG) bu seçimlerden güçlü bir şekilde çıkacağına inanıyorum" değerlendirmesinde bulundu.

 

TAK

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.