1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “ÜLKEMİZ, KONGRE TURİZMİNE ÇOK UYGUN”
SİBER: “ÜLKEMİZ, KONGRE TURİZMİNE ÇOK UYGUN”

SİBER: “ÜLKEMİZ, KONGRE TURİZMİNE ÇOK UYGUN”

Siber: “ülkemiz, kongre turizmine çok uygun”

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin, kongre turizmi için çok uygun olduğunu söyledi.

Cumhuriyet Meclisi’nden yapılan açıklamaya göre, Siber, Girne’de Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği tarafından gerçekleştirilen Ulusal Beyin Damar Hastalıkları Kongresi’ne konuşmacı olarak katıldı.

Meclis Başkanı Sibel Siber, konuşmasında, damar hastalıkları kongresi için KKTC’yi tercih ettiklerinden dolayı Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği’ne teşekkür etti.

Kongrelerde bilimsel tecrübelerin paylaşılması yanında dostlukların da pekiştirildiğini ifade eden Siber, gelen misafirlerin KKTC’nin kültürel ve tarihi yerlerini ziyaret etme fırsatı yaratmalarını önerdi.

Kıbrıs Türk halkının misafirperverliğini de vurgulayan Siber, ülkenin kongre turizmi için çok uygun olduğunu ve kongreye katılan meslektaşlarının memnuniyet duyacaklarına inandığını söyledi.

Gelişen teknoloji ile tıptaki ilerlemelerin  baş döndürücü bir hızla geliştiğini belirten Siber, bu durumun insanların yaşam kalitesine çok olumlu yansıdığını ifade etti.

Tıp fakültesinden mezun olduğu dönemle bugünü kıyasladığında özellikle erken tanı ve gelişen tedavi yöntemleriyle tedavisi mümkün olmayan bir çok hastalığın bugün başarıyla tedavi edilebildiğini söyledi.

Siber, kongrede elde edilecek sonuçların sağlığa büyük katkılar sağlayacağına inandığını  vurguladı ve organizasyonu gerçekleştirenleri kutladı.

Kongrede ayrıca Türk Beyin Damar Hastalıkları Derneği ve Kongre Başkanı Prof.Dr.Nevzat Uzunel ve Kıbrıs Türk Nöröloji Derneği Başkanı Yrd.Doç.Dr.Bahar Kaymakamzade birer konuşma yaptı.

Kaymakamzade konuşmasında, geçmiş yıllara göre KKTC’de nörolojik hastalıkların tedavisinde önemli mesafeler katedildiğine vurgu yaptı. Kaymakamzade, dernek olarak konuyla ilgili Türkiye’de kurulan sistemlerin KKTC’de de uygulanması için uğraş verdiklerini belirtti.

Kongrede yapılan konuşmaların ardından akredite olan merkezlere sertifikaları Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber tarafından verildi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.