1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER, ULUSLARARASI PUL SERGİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ
SİBER, ULUSLARARASI PUL SERGİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

SİBER, ULUSLARARASI PUL SERGİSİ’Nİ ZİYARET ETTİ

geciktirilmeden topluma kazandırılması yönünde hükümete çağrı yaptı.

A+A-

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, posta müzesine duyulan ihtiyaca işaret ederek, geciktirilmeden topluma  kazandırılması yönünde hükümete çağrı yaptı.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, Kıbrıs Türk Postaları’nın 50. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla  düzenlenen ve pazartesi yapılan açılışına katılamadığı “Uluslararası Pul Sergisi’ni bugün ziyaret etti.

Atatürk Kültür Merkezi’ndeki sergiyi Posta Dairesi Müdürü Doğan Emiroğulları ve diğer bazı yetkililerle birlikte gezerek bilgiler alan Siber, TAK ve BRT’ye yaptığı değerlendirmede, sergilenen bu değerli koleksiyonu halkın görmesi; dolayısıyla sürekli sergilenmesi gerektiğine işaret ederek, serginin bir müzeye olan ihtiyacı bir kez daha ortaya çıkardığını belirtti.

Toplum belleğinin ve geçmişin bugüne, şimdinin de geleceğe aktarılmasının, toplumun nerelerden geçtiğinin hatırlanması açısından önemli olduğunu ifade eden Siber, özellikle gençlerin ve öğrencilerin de bunları bilmesi gerektiğini söyledi.

“ZOR VE OLMAYACAK BİRŞEY DEĞİL”

Bir müze kurulmasının zor ve olmayacak birşey olmadığına işaret ederek hükümete çağrı yapan Siber, kendi hükümeti döneminde bu konuda Vakıflar yetkilileriyle görüşerek, bunun sözünü yazılı olarak da aldıklarını hatırlattı ve geciktirilmeden hayata geçirilmesi gerektiğini kaydetti.

Siber, bu müzenin gerek toplum, gerekse de ülkeyi ziyaret edenler açısından gerekliliğini vurgulayarak, “Geçmişimiz, tarihimiz, kültürümüz, hem de turizm açısından da, çok yönde önemli” dedi.

Tak

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.