1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER VE HEYETİ, İSTANBUL’DA
SİBER VE HEYETİ, İSTANBUL’DA

SİBER VE HEYETİ, İSTANBUL’DA

İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 10. Konferansı...

A+A-

 

SİBER: “GÖZLEMCİ ÜYE OLDUĞUMUZ İSİPAB’DA ÜYE ÜLKELERİN MECLİS BAŞKANLARIYLA YAPACAĞIMIZ GÖRÜŞMELERDE KENDİMİZİ, DURUMUMUZU, GELİNEN NOKTAYI ANLATMA FIRSATI BULACAĞIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin gözlemci üye olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği’nin (İSİPAB) İstanbul’da bugün gerçekleşecek 10. Konferansı’nda, toplantıya katılan ülkelerin meclis başkanlarıyla yapacakları görüşmelerde Kıbrıs Türk halkının durumunu ve gelinen noktayı anlatma fırsatı bulacaklarını söyledi.

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber başkanlığındaki heyet, İstanbul’da İslam İşbirliği Teşkilatı Üyesi Ülkeleri Parlamento Birliği (İSİPAB) 10. Konferansı’na katılmak üzere dün gece İstanbul’a gitti.

Siber ve CTP-BG Güzelyurt Milletvekili Armağan Candan, UBP Girne Milletvekili İzlem Gürçağ Altuğra, DP-UG Gazimağusa Milletvekili Fikri Ataoğlu ile TDP Girne Milletvekili Zeki Çeler’den oluşan heyeti İstanbul Atatürk Havalimanı’nda KKTC’nin İstanbul Başkonsolosu Fahri Yönlüer karşıladı.

“GÖZLEMCİ ÜYE OLDUĞUMUZ İSİPAB BİZİM İÇİN ÇOK ÖNEMLİ”

Siber, İstanbul’a hareketinden önce Ercan Havalimanı’nda basına yaptığı açıklamada, geçen yıl da İSİPAB’ın Tahran’daki toplantısına yine bir heyetle katıldıklarını hatırlatarak, “Bu toplantının şöyle bir önemi var: İSİPAB bizi gözlemci üye olarak kabul eden ve Kıbrıs Türk Devleti adıyla kabul eden bir birlik. Burada konuşma yapma imkanımız da var. O yüzden bizim için çok önemli” dedi.

Meclis Başkanı Siber, Kıbrıs’taki mevcut durumdan dolayı seslerini uluslararası platformlarda pek fazla duyuramadıklarını belirterek “Annan Planı’ndan sonra Kıbrıs Türk Devleti adıyla İSİPAB bizi gözlemci üyeliğe kabul etti ve her yıl düzenlenen toplantılara katılıyoruz. Bu yıl da yine her partiden bir milletvekilimizle birlikte toplantıdayız” diye konuştu.

Üye ülkelerin meclis başkanlarıyla yapacakları görüşmelerde kendilerini, durumu, gelinen noktayı anlatacaklarını ifade eden Sibel Siber, geçen yıl da yine konferans çerçevesinde Tahran’da 30’dan fazla meclis başkanıyla görüştüklerini kaydetti.

Siber, “Umarız ki bu yıl da verimli bir toplantı olacak. Toplantıdaki gelişmeleri daha sonra halkımızla da paylaşacağız” ifadelerini kullandı.
İstanbul Hilton Bomonti Hotel’de yer alan İSİPAB 10. Konferası bugün saat 10.00’da başlayacak ve yarın da devam edecek.

Konuk heyetler akşam da TBMM Başkanı Cemil Çiçek’in Dolmabahçe Sarayı’nda onurlarına vereceği yemeğe katılacak.

Meclis Başkanı Siber, yarın İSİBAP 10. Konferansı’nda katılımcılara hitap edecek.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.