1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER WATSON’I KABUL ETTİ
SİBER WATSON’I KABUL ETTİ

SİBER WATSON’I KABUL ETTİ

Watson, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununun çözümüne desteğinin bulunduğunu

A+A-

 

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber Avrupa ALDE Partisi Genel Başkanı Graham Watson ve heyetini kabul etti.

Siber’in Cumhuriyet Meclisi’ndeki makamında saat 10.00’da gerçekleşen görüşmenin basına açık bölümünde Watson Siber’le yeniden bir araya gelmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, adanın geleceğini belirleyecek müzakerelerin yapıldığı sıralarda Kıbrıs’ta bulunmaktan mutlu olduğunu söyledi.

Adanın her iki tarafında Liberal Demokrat Partiye yakın partilerin liderleriyle bir araya geleceğini kaydeden Watson, Avrupa Birliği’nin Kıbrıs sorununun çözümüne desteğinin bulunduğunu da hatırlattı.

Watson, AB’nin desteği ve Şubat ayında liderlerin yaptığı ortak açıklamanın sorunun çözümü ve adanın geleceği üzerinde olumlu etki yapmasını beklediğini de ifade etti.

SİBER

Meclis Başkanı Sibel Siber de Watson’ın önceden tanıdığı ve Kıbrıs Türkünün sorunlarını en iyi anlayan değerli bir milletvekili olduğunu belirterek, Kıbrıs Türkleriyle temasın çözüme ve barışa katkı sağlayacağını yineledi.

Gelecekte barışın iki toplum arasında olacağını hatırlatan Siber, Kıbrıslı Türklerle temas edilmesinden kaçınılmaması gerektiğini söyleyerek Rum tarafına seslendi ve bu tür temasları engellememeleri yönünde çağrıda bulundu.

Bu şekilde engellemelerin barış diline olduğu gibi sürece de hiçbir katkı yapmayacağını söyleyen Siber, bunların ilişkileri soğutacağını ifade etti ve Rum tarafını da bu tür temasları destekleme çağrısında bulundu.

Siber, “Rumlar da bu temasları desteklesinler, sonuçta bu Meclis’te oturan insanlar demokratik seçimler yoluyla buraya seçilmiş insanlardır… Bu konuda saygı bekliyoruz. Bugünkü görüşme umarım ki çok faydalı olacaktır” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.