1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “YANGIN ÜÇ NOKTADAN İKİ NOKTAYA İNDİRİLDİ”
SİBER: “YANGIN ÜÇ NOKTADAN İKİ NOKTAYA İNDİRİLDİ”

SİBER: “YANGIN ÜÇ NOKTADAN İKİ NOKTAYA İNDİRİLDİ”

Başbakan Sibel Siber, Yeşilırmak bölgesinde etkili olan yangının üç noktadan iki noktaya indirildiğini açıkladı.

A+A-

BAŞBAKAN SİBER: “YANGIN ÜÇ NOKTADAN İKİ NOKTAYA İNDİRİLDİ”

Başbakan Sibel Siber,  Yeşilırmak bölgesinde etkili olan yangının üç noktadan iki noktaya indirildiğini açıkladı.

yesilrmak-yangin.jpg

Başbakan Siber, yangının şu anda yanmaya devam ettiğini, fakat ekiplerle yapılan çalışmalar sonucunda, yangının etrafının gerekli çalışmalarla kontrol altına alındığını söyledi.

Yangının yayılıp başka alanlara sıçramamsı yönünde gerekli tüm işlemlerin yapıldığını dile getiren Siber, tüm ekiplerin yangın tamamen sönünceye kadar çalışmaya devam edeceğini belirtti.

yesilirmak-yangin-2.jpg

Şu anda yangın alanından ayrılmak üzere olan Başbakan Sibel Siber, bazı bakanların ve tüm yetkililerin yangın tamamen sönünceye kadar görevlerinin başında olacağını, kendisinin de her an bilgi almaya devam edeceğini söyledi.

yesilirmak-yangin3.jpg

Tüm halkın rahat olmasını da sözlerine ekleyen Siber, hava durumunun da kontrol edilerek, bundan sonra daha kötü bir durumla karşılaşmayacaklarını ümit ettiğini de kaydetti.

yesilirmak-yangin-5.jpg

YANGIN YEŞİLIRMAK’A KADAR GİRDİ VE BAZI ORGANİK TARIM TESİSLERİNİ ETKİSİ ALTINA ALDI

AVCILIK FEDERASYONU YANGINI SÖNDÜRMEK İÇİN TÜM AVCI CAMİASINI YARDIMA ÇAĞIRDI. “TANKER VE BENZERİ ARAÇLARA SAHİP OLAN AVCILAR BÖLGEYE GELSİN”

YEŞİLIRMAK YANGINI TÜM ŞİDDETİ İLE SÜRÜYOR. BÖLGEYE 6 AMBULANS SEVK EDİLDİ. DUMANDAN ETKİLENEN BAZI KİŞİLER HASTANEYE KALDIRILDI.

Yeşilırmak bölgesini etkisi altına alan yangın henüz kontrol altına alınmazken, yangının Yeşilırmak’a kadar ulaşarak bazı organik tarım tesislerini etkisi altına aldı. Yetkililer tüm vatandaşları yangını söndürmeye yardıma çağırıyor.

Yangın nedeniyle Lefke Kaymakamlığı’nda Kriz Masası oluşturuldu. Başbakan Sibel Siber ile İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel Kriz Masası’nı yönetmek üzere Lefke’ye gidiyor.

yesilirmak3.jpg

Girne Kaymakamı Gürkan Kara  yaptığı açıklamada,  bölgede çok kötü bir yangınla karşı karşıya bulunduklarını yineledi.  Yangının çok geniş bir alanda tüm ekiplerin  yangının yerleşim bölgelerine doğru yönelen bölümünü kontrol altına almaya çalıştığını söyledi.

İtfaiye Müdürlüğü’nün yaptığı açıklamaya göre yangın Yeşilırmak köyünün 200 metre yakınına kadar geldiğini ifade ederken, son alınan bilgilere göre yangın Yeşilırmak’taki bazı organik tarım tesislerini etkisi altına aldı.

yesilirmak2-001.jpg

Öte yanda Sağlık Bakanlığı bölgeye 6 tane ambulans sevk etti. Dumandan etkilenen polis ve itfaiye ekiplerine ambulanslarda müdahale edilirken,  dumandan ciddi etkilenen 2 kişinin Cengiz Topel Hastanesi’ne sevk edildiği öğrenildi.

AVCILIK FEDERASYONUNDAN ÇAĞRI

Öte yandan Avcılık federasyonu da yardım çağrısında bulundu.

Federasyondan yapılan açıklamada şöyle denildi:

“Yeşilırmak bölgesinde devam eden yangın doğayı yok edecek düzeye gelmiştir. Rüzgarın şiddetli olmasından dolayı kontrol altına alınamayan yangının söndürülmesine katkı koymak amacıyla tüm avcı camiasından destek beklenmektedir. Tanker ve benzeri araçlara sahip olan avcılarımızın konuya hassasiyet gösterip katkı koymalarını önemle rica ederiz. Bu doğa hepimizindir! Avcı arkadaş bu zor günde hep birlikte doğamıza sahip çıkalım.”

yesilirmak4.jpg

BAŞBAKAN SİBER ŞU ANDA YEŞİLIRMAK KÖYÜNÜN BOŞALTILMASI SÖZ KONUSU DEĞİL.

ANCAK RÜZGARIN SÜREKLİ YÖN DEĞİŞTİRMESİ NEDENİYLE  YANGIN HENÜZ KONTROL ALTINA ALINAMADI

Başbakan Sibel Siber, şu anda Yeşilırmak köyünün boşaltılması söz konusu  olmadığını ancak rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle  yangının henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

Bölgede bulunan  KTBK Komutanı Korgeneral İsmail Serdar Savaş’tan detaylı bilgi aldıktan sonra açıklama yapan Başbakan Siber, Yeşilırmak çevresinde bulunan  tepelerde 3 bölgede yangının halen devam ettiğini söyledi.

“Yangının köye inmemesi için tüm araçlar tepelerin altında kazı çalışmaları yapıyor fakat alanın engebeli ve dağınık olmasından dolayı zor anlar yaşanıyor” diyen Başbakan Sibel Siber,  şu anda Yeşilırmak köyünün boşaltılması söz konusu  olmadığını ancak rüzgarın sürekli yön değiştirmesi nedeniyle  yangın henüz kontrol altına alınamadığını söyledi.

yesilirmak5.jpg

Teknik personelin yangını kontrol altına alma çalışmalarının sürdüğüne dikkat çeken Siber, tankerle su işi yapan tüm vatandaşların hazır durumda bulunması ve yardım için Yeşilırmak’a gelmesi çağrısında bulundu.

Siber ayrıca, bir yangın helikopterinin Ercan Havaalanı’nda diğerinin ise Antalya’da hazır vaziyette beklediğini söyleyerek gün ağarır ağarmaz helikopterlerin uçabilecekleri anda yangına havadan da müdahale edileceğini söyledi.

Lefke’deki Kriz Masası’ndan bilgi alan Başbakan Sibel Siber, Yeşilırmak’taki yangın  bölgesine ulaştı.

yesiirmak6.jpg

Başbakan Sibel Siber’e İçişleri ve Yönetimler Bakanı Gülsün Yücel ve Turizm ve Çevre Bakanı Mehmet Harmancı eşlik ediyor.

Başbakan Siber, Polis Genel Müdürü Ahmet Zaim’den detaylı bilgi alarak, yangının seyrine göre  ileriki adımın ne olacağı konusunda görüş alışverişinde bulundu.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.