1. HABERLER

  2. GÜNDEM

  3. SİBER: “YASA DIŞI İŞLEMLER İPTAL EDİLECEK”
SİBER: “YASA DIŞI İŞLEMLER İPTAL EDİLECEK”

SİBER: “YASA DIŞI İŞLEMLER İPTAL EDİLECEK”

BAŞBAKAN, ÖZKARDAŞ’I KABUL ETTİ

A+A-

Başbakan Sibel Siber, önceki dönemde gerçekleştirilen yasa dışı işlemlerin iptal edileceğini söyledi.

Parti politikalarını siyasi partilerin tabanlarının şekillendirdiğine işaret eden Siber, şimdiye kadar “halkın bireysel isteklerinin ön planda olduğu” ve hükümetlerin de buna göre hareket ettiğinin öne sürüldüğünü ancak kendilerinin hiçbir bireysel isteği yerine getirmeden halkı mutlu ettiklerini belirtti.

Başbakan Sibel Siber, bugün, Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş ile sendika yetkililerini kabul etti.

Özkardaş, kabulde yaptığı konuşmada, Başbakan Sibel Siber’den yolsuzluk iddialarını yargıya taşımasını istedi.

SİBER: “HALK HÜKÜMET İCRAATLARINI SORGULAMALI”

Halkın siyasetçilere güvenini yitirdiğine işaret eden Siber, devlet kurumlarının halka ait olduğunu, siyasilerin kurumları kısa süreliğine yönetmek için seçildiğini hatırlattı.

Başbakan Sibel Siber, toplumun yüzünü güldürmeyi büyük işler yaparak değil güven duygusu yaratarak başardıklarını dile getirdi.

Kendi hükümet dönemlerinde yaptıkları icraatları toplumla paylaşacaklarını kaydeden Siber, halkın da sonraki hükümetlerin bu icraatları geriletmesine izin vermemesi gerektiğini anlattı.

Siber, halkın hükümet icraatlarını sorgulaması gerektiğini vurgulayarak, “Kurumların gerçek sahibi halktır” dedi.

“Yasalar hiçe sayılıyor ya da etik dışı işler yasalara uyduruluyor. Eğer bir şeyler yapmak isterseniz uydurabilirsiniz” diyen Siber, şimdiye kadar “parti-devlet” politikası izlendiğini ve bunun demokrasilerde kabul edilebilir bir durum olmadığını kaydetti.

Şeffaflık ilkesiyle yolsuzlukları ortaya çıkaracaklarını anlatan Siber, işe alımlar gibi konularda eşitlik ilkesini bozarak belirli insanlara avantaj sağlayan uygulamaları tespit edip halka paylaşacaklarını anlattı.

Siber, “Öyle bir pozitif baskı yaratmak istiyoruz ki bundan sonraki iktidar bunların dışında hareket ederse toplum tarafından istenmeyeceği duygusunu taşısın” diye konuştu.

Parti politikalarını siyasi partilerin tabanlarının şekillendirdiğine işaret eden Siber, şimdiye kadar “halkın bireysel isteklerinin ön planda olduğu” ve hükümetlerin de buna göre hareket ettiğinin öne sürüldüğünü ancak kendilerinin hiçbir bireysel isteği yerine getirmeden halkı mutlu ettiklerini belirtti.

“Demek ki bu yanlış bir teori. Demek ki halkın beklentisi bireysel değil” diyen Siber, bu yolda devam edeceklerini söyledi.

Siyasi Partiler Yasası ile Seçim ve Halk Oylaması Yasası’nın değişmesi gerektiğini kaydeden Siber, kendisinin dört yıldır mecliste olduğunu ve bu yasaların değiştirilmesini istediğini ancak o dönemdeki iktidar bunu gerçekten istemediği için yasa değişikliğinin yapılmadığını belirtti.

Siber, iktidar partisinin gerçek niyetinin bir yasayı geçirmemek olması durumunda hiçbir muhalefetin bir yasa geçirmesinin mümkün olmadığına vurgu yaptı.

Komitelerde iktidar partisinin çoğunlukta olduğuna işaret eden Siber, bu yasalarla ilgili komitelerin toplantıya çağırılmadığını aktardı.

Siber, etik sorunların yaşandığı bir dönemde hangi partinin iktidar olacağının büyük önem taşıdığını söyledi.

“YASA DIŞI İŞLEMLER İPTAL EDİLECEK”

Son bir ayda çok sayıda kişinin vatandaş yapıldığına işaret eden Sibel Siber, bunun vatandaş yapılan kişiler açısından da hoş bir durum olmadığını, bu kişilere “Siz bizim için vatandaşsınız denilmiş olduğunu” belirtti.

Son dönemde dağıtılan arazilerin de takip edildiğini dile getiren Siber,  yasa dışı işlemlerin iptal edileceğini aktardı.

Siber vatandaşın kafasından “Sosyal adalet, hesap verilebilirlik var mı?” düşüncesinin çıkarılarak; insanı seven halkı seven politikacıların yükseleceği, diğerlerinin silineceği bir döneme girilmesi gerektiğini ekledi.

Halktan aldığı tepkilerin kendisini umutlandırdığını belirten Siber, takım ruhuyla çalıştıklarını ve pozitif tepkilerden mutlu olduklarını kaydetti.

İlk kadın başbakan olarak kadınlara karşı da sorumluluk hissettiğini söyleyen Siber, “İlk defa bir kadın bu kadar iyi bir noktaya geldi. Başarılı olmak kadınlarımız açısından da beni motive ediyor” diye konuştu.

ÖZKARDAŞ: “ÖNÜMÜZDEKİ DÖNEMDE DE SİZİ BURADA GÖRMEK İSTİYORUZ”

Konuşmasına bir kadının başbakan olmasından duyduğu memnuniyet dile getirerek başlayan Kıbrıs Türk Kamu Görevlileri Sendikası (Kamu-Sen) Başkanı Mehmet Özkardaş, başta meclis olmak üzere ülkedeki kurum ve kuruluşlarda kadın temsiliyetinin düşük olduğuna işaret etti.

Kamu-Sen’in Yönetim Kurulu’nun yüzde otuzunun; Yürütme Kurulu’nun yarısının kadın olduğunu anlatan Özkardaş, kadınların olduğu yerde tartışmaların daha düzeyli şekilde yaşandığını belirtti.

Özkardaş, önümüzdeki dönemde Siber’in Başbakanlık görevine devam etmesine yönelik temennisini aktardı.

“HALK SİYASETE VE SİYASETÇİLERE KIRGIN VE ÖFKELİ”

Ülkenin zor günlerden geçtiğini, halkın siyasete ve siyasetçilere karşı kırgınlık ve öfke beslediğini söyleyen Özkardaş, UBP kurultayında yaşananların, milletvekili transferlerinin ve rüşvet iddialarının siyasete ve siyasetçiye olan güvenini sarstığını ifade etti.

Böylesi bir dönemde üç siyasi partinin oluşturduğu teknokrat hükümetin attığı olumlu adımların halkın içini ferahlattığını belirten Özkardaş, küçük adımların bile halkı mutlu etmeye yettiğini söyledi.

“YOLSUZLUK DOSYALARININ YARGIYA HAVALE EDİLMESİNİ İSTİYORUZ”

Özkardaş, Siber hükümetinden beklentilerinin 12 yıldır Başbakanlıkta bekleyen yolsuzluk dosyalarının açılıp yargıya havale edilmesi olduğunu kaydetti.

Siber’in hükümette oldukları kısa sürede bu davaları sonuçlandırmaları mümkün olmasa da yargıya taşıyabileceğini kaydeden Özkardaş, batık bankalardan halkın alacağı olan 700 milyon dolar ve Kalkınma Bankası’ndan sahte evraklarla alındığı iddia edilen tutarla ilgili en kısa sürede harekete geçilmesini talep etti.

Özkardaş, yalnızca bu iki davanın parasal karşılığının bir milyar dolar olduğunu söyleyerek, bu tutarla okullar, hastaneler, yollar yapılabileceğini söyledi ve eski hükümetin aldığı gayri yasal kararların iptal edilmesini istedi.

“Ülkenin seçime gittiği bu dönemde, Seçim Ve Halkoylaması Yasası ile Siyasi Partiler Yasası değiştirilmiş olsa, ülke tek seçim bölgesi haline getirilseydi bugüne kadar yaşanan siyasi kirliliklerin önüne geçilebilirdi” diyen Özkardaş, sendika olarak bu yasaları üç yıldır gündeme getirdiklerini ancak ne bunların ne de dokunulmazlıların meclis çatısı ile sınırlandırılması ve  “Nerden Buldun Yasası”yla ilgili çalışma yapılmadığını kaydetti.

Özkardaş, seçimden sonra oluşacak hükümetin bu yasaları geçirmesini beklediklerini anlatarak, Siber Hükümeti’nin en azından yolsuzlukları yargıya taşınmasını istedi.

Siber Hükümeti’nin koalisyon hükümetlerinin işe yaradığının kanıtı olduğunu söyleyen Özkardaş, seçim sonucunda yeni isimlerin siyasete katılmasını diledi.

Özkardaş, yolsuzluk iddialarıyla ilgili yazılı bir metni de Başbakan Siber’e takdim etti.

 

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.