1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER: “ZAMANA OYNAMAYACAĞIZ, SONUCA ODAKLANACAĞIZ”
SİBER: “ZAMANA OYNAMAYACAĞIZ, SONUCA ODAKLANACAĞIZ”

SİBER: “ZAMANA OYNAMAYACAĞIZ, SONUCA ODAKLANACAĞIZ”

Siber, seçilmesi halinde müzakerelerde zamana oynamak yerine,

A+A-

CTP-BG ADAYI SİBER, SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA SENDİKALARI ZİYARET ETTİ

“ZAMANA OYNAMAYACAĞIZ, SONUCA ODAKLANACAĞIZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı ve Cumhuriyetçi Türk Partisi Birleşik Güçler (CTP-BG) Cumhurbaşkanı adayı Sibel Siber, seçilmesi halinde müzakerelerde zamana oynamak yerine sonuca odaklanan bir tutumla hareket edeceklerini söyledi.

Kıbrıs müzakerelerinin görüşüldüğü masada barış kültürünü savunan ve barış dili konuşan bir liderlikle çözüme ilerleme arzusunda olduklarını kaydeden Siber, çözümden önce toplumların barışması için de cesur ve önemli adımlar atılması gerektiğini dile getirdi.

CTP-BG’den yapılan açıklamaya göre Siber seçim çalışmaları kapsamında Kıbrıs Türk Amme Memurları Sendikası (KTAMS), Kıbrıs Türk İşçi Sendikaları Federasyonu (Türk-Sen), Belediye Emekçileri Sendikası (BES) ve Telekomünikasyon Dairesi Çalışanları Sendikası’nı (TEL-SEN) ziyaret etti.

Siber’e ziyaretlerinde, CTP Kadın Örgütü Lefkoşa İlçe Başkanı Nazife Göçer, CTP-BG Sivil Toplum Örgütlerinden Sorumlu MYK Üyesi Ali Gulle ve Kadın Örgütü yöneticilerinden Oya Barçın eşlik etti.

Cumhurbaşkanlığı makamını güven duyulan bir yer haline getirme amacında olduklarını dile getiren Siber, hak, adalet ilkesini yüceltmek için çalışan bir makam olacağını söyledi.  

“SİVİL TOPLUM ÖRGÜTLERİ KARAR MEKANİZMALARINA KATILACAK”

Siber, 19 Nisan’da yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazanmaları halinde karar mekanizmalarına yeni olgular katacaklarını belirtti. Bugüne kadar karar mekanizmalarında hep siyasetçiler ve bürokratların olduğunun altını çizen Siber, sivil toplum örgütleri ve akademisyenleri güçlü şekilde bu sürecin içine katacaklarını anlattı.

Siber, “Güven eksikliği bulunan Kamu Hizmet Komisyonu da demokratik ve adil bir yapıya kavuşturulacak” dedi.

“KIBRIS KONUSUNDA ATILIM ÇALIŞMA GRUBU OLUŞTURULACAK”

KTAMS’ın ardından Türk-Sen’i ziyaret eden CTP-BG Adayı Sibel Siber, Kıbrıs sorununun çözümünde Atılım Çalışma Grubu oluşturacaklarını ve bu grupla müzakereleri yürüteceklerini söyledi.

Toplumların barışmaması halinde varılacak çözümün hayata geçemeyeceğini kaydeden Siber, çözümü masada liderlerin yapacağını ancak önce toplumların barışması gerektiğini vurguladı.

“GÜNLÜK YAŞAMA YÖNELİK ÇALIŞMA GRUPLARI OLUŞTURACAĞIZ”

Belediye Emekçileri Sendikası’nı da ziyaret eden CTP-BG Cumhurbaşkanı Adayı Siber, seçilmesi halinde ilk defa bir cumhurbaşkanının iç konulara da müdahil olacağını savundu.

Günlük yaşamı iyileştirmeye yönelik çalışma grupları oluşturup bu gruplarda projeler üretileceğini söyleyen Siber, Meclis Başkanlığı’nda da hali hazırda altı büyük proje yürüttüklerini, bu projelerin cumhurbaşkanlığında yapacakları için referans olduğunu kaydetti.

“KAÇ GÜN MAKAMDA OTURDUĞUNUZ DEĞİL NE KADAR İŞ YAPTIĞINIZ ÖNEMLİ”

Tel-Sen ziyaretinde Başkan Tamay Soysan ve yönetim kurulu üyeleri ile görüşen Siber, burada hayata geçirdiği ve geçireceği projelerin detaylarını anlatarak makamların icraat yapmaya engel olmadığını, bir makamda kaç gün oturulduğunun değil, ne kadar iş yapıldığının önemli olduğunu söyledi.

Siber, toplumun yarısından fazlasını oluşturan kadınların toplumun değişim talebini karşılamak için sandığa gideceğine inanç belirterek eski sorunlara yeni çözümler getireceklerini, kadınların her kademede daha etkin yer almaları için çalışılacağını kaydetti.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.