1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİBER’E BÜYÜKKONUK EKO GÜN DAVETİ
SİBER’E BÜYÜKKONUK EKO GÜN DAVETİ

SİBER’E BÜYÜKKONUK EKO GÜN DAVETİ

KKTC’nin eko turizme çok uygun bir ülke olduğunu, bir turizm envanteri çıkarılarak nerede nasıl ...

A+A-

 

BÜYÜKKONUK 15. EKO-GÜN 12 EKİM PAZAR GÜNÜ YAPILACAK…

BÜYÜKKONUK BELEDİYE BAŞKANI SENNAROĞLU, EKO TURİZM DERNEĞİ BAŞKANI İLE ANA SPONSOR TELSİM GENEL MÜDÜR YARDIMCISI, SİBER’İ ZİYARET EDEREK ETKİNLİĞE DAVET ETTİ

SİBER: “EKO TURİZM ÇEVREYE ZARAR VERMEDEN, İNSANLARA EKONOMİK KATKI SAĞLAYAN, SOSYAL VE KÜLTÜREL ÖĞELERİ YAŞATAN BİR TURİZM ÇEŞİDİ… DÜNYADA EKO-TURİZME YATIRIM YAPAN ÜLKELER KAZANACAK”

SENNAROĞLU: “KIBRIS TÜRK HALKININ KÜLTÜRÜNÜ, ESKİ TATLARINI, GELENEK GÖRENEKLERİNİ, GİYİMİNİ VE KIBRIS’IN TARİHİ DOKUSUNU YAŞATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber, KKTC’nin eko turizme çok uygun bir ülke olduğunu, bir turizm envanteri çıkarılarak nerede nasıl bir eko turizm yapılabileceği belirlenip dünyaya duyurulursa çok başarılı olunacağını söyledi.

15. Geleneksel Eko Gün’e hazırlanan Büyükkonuk Belediyesi Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Eko-Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey ile etkinliğin ana sponsoru Telsim Genel Müdür Yardımcısı Fevzi Tanpınar, Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber’i ziyaret ederek eko güne davet etti.

Saat 09.30’da gerçekleştirilen ziyarete Eko Gün’de emekleriyle ürettikleri ürünleri halkın beğenisine sunacak kadınlar da katıldı.

Her yıl geleneksel olarak iki kez düzenlenen Büyükkonuk Eko-Gün’ün ikincisi 12 Ekim Pazar günü yapılacak. “Geçmişin tadını birlikte yaşayalım” sloganıyla düzenlenecek günde, müzik, halk dansları, dans, sergi gibi etkinlikler yer alacak. Gün boyunca, köy ürünleri satılacak ve yapımları da gösterilecek.

SENNAROĞLU: “KIBRIS’IN TARİHİ DOKUSUNU YAŞATMAYI HEDEFLİYORUZ”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Siber’i ziyarette konuşan Büyükkonuk Belediye Başkanı Ahmet Sennaroğlu, Büyükkonuk’un eko turizm konusunda tescillenmiş bir yer olduğunu söyledi.

Her yıl mayıs ve ekim aylarında yapılan eko günün bu yıl 15.’sinin Telsim ana sponsorluğunda gerçekleştirileceğini söyleyen Sennaroğlu, Kıbrıs Türk halkının kültürünü, eski tatlarını, gelenek göreneklerini, giyimini ve Kıbrıs’ın tarihi dokusunu yaşatmayı hedeflediklerini söyledi.

Eko gün konusunda Büyükkonuk’un diğer köylere de örnek olduğunu belirten Sennaroğlu, eko günlerin ülke tanıtımına katkı sağlamak yanında geleceğine de ışık tuttuğunu ifade etti.

ALİBEY: “BİZİM İÇİN BİR ŞÖLEN”

Eko-Turizm Derneği Başkanı Kıymet Alibey de, eko günün kendileri için bir şölen olduğunu söyledi ve bir yıl boyunca evde yaptıkları ürünleri ziyaretçilerin beğenisine sunacaklarını ifade etti.

Alibey de, Meclis Başkanı Siber’i eko güne davet etti.

SİBER: “EKO GÜN KÜLTÜRÜ YAŞATAN GÜZEL BİR ÇALIŞMA”

Cumhuriyet Meclisi Başkanı Sibel Siber ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi, davet için teşekkür etti ve eko güne katılmaya çalışacağını söyledi.

Büyükkonuk 15. Geleneksel Eko Gün için emek verenleri kutlayan Siber, bu tür etkinliklerin eko turizmi canlandırdığını, köye ekonomik katkı sağladığını, kültürü yaşattığını belirtti ve güzel bir çalışma olduğunu vurguladı.

Ülkenin eko turizm için uygun bir ülke olduğunu ifade eden Siber, bir eko turizm envanterinin çıkarılması gerektiğini söyledi.

Eko turizmin çevreye zarar vermeden, insanlara ekonomik katkı sağlayan, sosyal ve kültürel öğeleri yaşatan bir turizm çeşidi olduğunu dile getiren Siber, dünyada eko-turizme yatırım yapan ülkelerin kazanacağına inandığını söyledi.

“KKTC EKO TURİZME ÇOK MÜSAİT”

Meclis Başkanı Siber, KKTC’nin de eko turizme çok müsait bir ülke olduğunu, bir turizm envanteri çıkarılırsa, nerede nasıl bir eko turizm yapılabileceği belirlenirse, turizm acenteleri bilgilendirilirse ve dış dünyaya da duyurulursa çok başarılı olunacağına inandığını söyledi.

Konuşmaların ardından Siber’e davetiye ve doğadan toplanan KKTC’ye özgü bitkilerin çiçekleriyle yapılan bir aranjman sunuldu.

 

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.