1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SICAKLAR ARTACAK!
SICAKLAR ARTACAK!

SICAKLAR ARTACAK!

Sıcaklar artacak!

A+A-

 “Güneşten sakının, bol su için”

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ceyhun Birinci, sıcak havalarda dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi

Yaz sezonunun başlaması ile birlikte, hava sıcaklığının kırk dereceye kadar ulaşacağı hakkında uyarılar da başladı. Özellikle Temmuz ve Ağustos aylarında daha da artması beklenen hava sıcaklığı konusunda, İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Ceyhun Birinci, dikkat edilmesi gereken önemli hususları aktardı. Yaz aylarında bol su tüketilmesinin altını özellikle çizen Birinci, 11.00 ile 16.00 saatlerinde ise güneşe çıkmayın tavsiyesinde bulundu.

“11.00 – 16.00 arası güneşe çıkmayın”

Yaz sıcaklarına özellikle; çocukların, kalp ve astım hastalarının, akciğer sorunu yaşayan insanların dikkat etmesi gerektiğinin altını çizen Birinci, sıcaklığın en yoğun olduğu 11.00 ile 16.00 saatleri arasında, güneşe çıkılmaması gerektiğini vurguladı. Yine yaz ayları boyunca, herkesi bol miktarda su tüketmesi gerektiğine de işaret eden Birinci, gıda konusunda da önemli uyarılarda bulundu.

“Yağlı yiyeceklerden uzak durun”

Sıcak havalarda yağlı yiyeceklerden uzak durulması gerektiğine de dikkat çeken Birinci, özellikle kızartma yiyeceklerin tercih edilmemesi gerektiğinin altını çizdi. Gıdaların erken bozulma riskinin de sıcaklar ile birlikte artığını ifade eden Birinci, gıdaların korunması ve hijyen konularına önem verilmesi gerektiğini açıkladı.


“Uygun kişilerde tuz tüketimi arttırılabilir”

Sıcaklar havalar sebebi ile oluşan terleme sonucunda, vücudun su ve tuz kaybının da arttığına işaret eden Birinci, uygun nitelikteki kişilerin tuz tüketimini de arttırabileceği yönünde bilgi verdi. Tuz tüketiminin arttırılması konusuna gençlerin dikkat gösterebileceğini ifade eden Birinci, kalp rahatsızlığı, tansiyon ve buna benzer rahatsızlıkları olan kişilerin ise tuz tüketimine yine dikkat etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

“İshal vakarlında artış”
Sıcakların artması sebebi ile hastanedeki bazı vakaların da yoğunlaştığına dikkat çeken Birinci, özellikle ishal ve kusma gibi şikâyetlerin arttığını kaydetti. Vakaların genelde virüse bağlı vakalar olduğuna dikkat çeken Birinci, özellikle güvenli gıda tüketimine özen gösterilmesi gerektiğinin altını çizdi.

“Cildinizi güneşten koruyun”
Yaz aylarında insanların sıkça deniz veya havuza giderek serinlemeye çalıştığına işaret eden Birinci, yine 11.00 ile 16.00 saatleri dışında yüzmeye gidilmesi tavsiyesinde bulundu. Cildin aşırı güneşle temasının, cilt sorunlarına sebep olabileceğini kaydeden Birinci, aşırı ultra viyola ışınının, cilt kanseri gibi sonuçlar doğurabileceğini vurguladı.

“En ufak bir şikayette doktorunuza danışın”
Baş dönmesi, mide bulantısı, kusma ve buna benzer beklenmedik şikayetler yaşayan hastaların derhal doktorlarına başvurmaları gerektiğini ifade eden Birinci, yaşanabilecek sıkıntıların, ihmalle daha da büyüyebileceğini belirtti.

YENİDÜZEN

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.