1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİDDET VE TERÖRE KARŞI ORTAK AÇIKLAMA
ŞİDDET VE TERÖRE KARŞI ORTAK AÇIKLAMA

ŞİDDET VE TERÖRE KARŞI ORTAK AÇIKLAMA

Kıbrıs’taki din adamları, ülkede, bölgede ve dünya genelinde...

A+A-

 

Kıbrıs’taki din adamları, ülkede, bölgede ve dünya genelinde meydana gelen her türlü saldırı, terörizm ve şiddeti kınayarak, tüm kurbanlar, aileleri, arkadaşları ve yas tutan yakınları için dua ettiklerini açıkladı.

Din İşleri Dairesi’nin “Kıbrıs’taki dini liderlerin ortak açıklaması-24 Kasım 2015” başlıklı bugünkü açıklamasına göre, terör karşıtı açıklamaya, Din İşleri Başkanı Talip Atalay, Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, Ermeni Başpiskoposu Nareg, Maronit Başpiskoposu Yosif Sueyf ve Latin Başpiskoposu Jerzy Kraj imza koydu.

Bölgede, kurbanları kadın, çocuk ve yaşlılar olan masum sivillere yönelik şiddet olaylarındaki artıştan duyulan rahatsızlığa vurgu yapılan açıklamada, düşmanlık, dışlanma ve ölümü göze alarak hayatlarını riske sokan ve bölgeyi terk eden mülteci sayısındaki artışa dikkat çekildi.

Açıklamada, Allah adına yapıldığı söylenen şiddetin, dine karşı yapılan şiddetle aynı olduğuna işaret edilerek, bütün insanlığın bir arada durup, birbirine değer vermesi ve saygı göstermesi, desteklemesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada, “İnsan hayatı ve onuruna saygının, terör saldırıları ve dini sapmalardan daha güçlü olduğunu gösterme ve telkin etmek bizlerin görevidir. Ankara, Sina Yarımadası, Beyrut, Paris, Nijerya ve Mali’de saldırıya uğrayan demokrasi, kültür ve insan hakları değerlerini savunmak gerektiğini kabul ediyoruz” denildi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.