1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. ŞİDDETLİ YAĞMUR GELİRSE KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞ KAPATILACAK!
ŞİDDETLİ YAĞMUR GELİRSE KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞ KAPATILACAK!

ŞİDDETLİ YAĞMUR GELİRSE KÖYE GİRİŞ ÇIKIŞ KAPATILACAK!

Şiddetli yağmur gelirse köye giriş çıkışlar kapanacak

A+A-

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı, Dilekkaya-Kırıkkale yolunda yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya olan köprülerin yapımı için düğmeye basmasına rağmen, yavaş ilerleyen çalışmalar köylüleri endişelendiriyor. Köprülerin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren bölge sakinleri, “Ancak çalışmalar yavaş ilerliyor. Şiddetli bir yağmur yağarsa, bölge sel sularının altında kalacak ve o zaman perişan olacağız. Şu anda her iki köprü de tamirde olduğu için tarlalardan geçip köye gidiyoruz. Yağmur gelirse köye giriş-çıkışlar kapanacak” dedi.

Mehmet KARA

Günde yüzlerce aracın geçtiği Dilekkaya-Kırıkkale yolunda bulunan ve yolu kullananlar için büyük tehlike yaratan iki köprü için çalışma başlatıldı.

KIBRIS Gazetesi’nde 8 Haziran’da yayımlanan “Söz veren çok, icraat yapan yok” başlıklı haberin üzerinden yaklaşık iki ay sonra Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı harekete geçerek köprünün yapımına başladı. Ancak işlerin yavaş ilerlemesi şikayet konusu... Köylüler, her iki köprünün de tamirde olduğu ve ulaşım tarlalardan yapıldığı için, şiddetli yağmur gelmesi halinde köye giriş çıkışların durmasından endişe ediyor.

Bölge sakinleri endişeli

Dilekkaya-Kırıkkale yolundaki köprülerin yenilenmesinden duydukları memnuniyeti dile getiren bölge sakinleri, “Ancak çalışmalar yavaş ilerliyor. Şiddetli bir yağmur yağsa, bölge sel sularının altında kalacak ve şu anda tarlalardan geçip köye gittiğimiz için, köye giriş-çıkışlar kapanacak. Ayrıca eskiden köprüler alçakta olduğu için sel sularının altında kalıyordu. Yenilenen köprülerin eskilerine göre daha yüksekte olması gerekiyor. Aksi takdirde benzeri sıkıntıları yeniden yaşayabiliriz” ifadelerini kullandı.

Yağmurlar düşmeden köprülerin bir an önce tamamlanmasını isteyen bölge sakinleri, ayrıca haftalardır iş makinelerinin çalışmadığını iddia etti.

Bir köprüde hiçbir çalışma yapılmadığını söyleyen köylüler, diğer köprüde ise bir işçinin çalıştığını ve yavaşlıkla işin çok uzayacağını öne sürdü.

Ziyarette müjdeyi vermişti

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Kemal Dürüst, ağustos ayında bölgeye gerçekleştirdiği ziyarette yıllardan beridir ihmal edilen Dilekkaya yolundaki köprülerin yenilenmesi projesinin, bizzat Başbakan Hüseyin Özgürgün tarafından, hemen yapılması talimatı üzerine, Bakanlık olarak çalışmalarını hızlandırdıklarını ve köprülerin yenilenmesi çalışmalarına başlanacağının müjdesini vermişti.

Köylüler, Bakan Dürüst’ten yine konuya eğilmesini ve çalışmaların hızlanıp, bir an önce bitmesini rica ettiklerini söyledi.

Kıbrıs Gazetesi

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.