1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. ŞİFALI BİTKİLER
ŞİFALI BİTKİLER

ŞİFALI BİTKİLER

Şifayı kimyasal ilaçlarda aramayın.

A+A-

Yalancı safran olarak da bilinen aspir bitkisi kabızlığa karşı faydalıdır. Bağışıklık sistemini güçlendirir. Başta prostat ve göğüs kanseri olmak üzere kansere karşı da koruyucudur. Vücutta biriken yağı eriterek kilo vermeyi kolaylaştırdığı gibi yağ dokusunun kasa dokusuna dönüşmesine de katkıda bulunur. 

Uykusuzluğa radıka

Sebze olarak yetiştirilen radıkanın yaprakları salata olarak tüketilebilir. Kökü de yaşken doğranıp salatalara katılabileceği gibi kurutulduktan sonra öğütülerek kahveye yapımında da kullanılır. Anne sütünü arttırır. Sarılıkta ve gut hastalığında faydalıdır. Uykusuzluğa iyi gelir. Karaciğer şişkinliğini indirir. 

İltihaplara karşı hatmi


Hatminin kökü, yaprağı ve çiçeği ilaç yapımında kullanılır. Kökleri salata, şekerleme gibi yiyeceklere tat vermek için kullanılmaktadır. Göğsü yumuşatır ve balgam söktürür. Öksürüğü keser. Nezle ve bronşit şikayetlerini azaltır. Boğaz, ağız ve diş eti iltihaplarını giderir. Bağırsak iltihaplarında faydalıdır. 

Prostata hazanbel


Hazanbel bitkisinin ilaç olarak kökü kullanılır. Kökü, kereviz tohumu ile kaynatılıp balla karıştırılarak yenirse prostata karşı faydalı olur. Baş, boğaz ve bademcik ağrılarına iyi gelir. Vücut direncini arttırır ve kansızlığı giderir. Hafızayı kuvvetlendirir. Nefes darlığına iyi gelir. Kumları dökmeye yardımcı olur. 

Romatizmaya akgünlük

Akgünlük su ile eritilerek tıbbi amaçla kullanılabileceği gibi, yandığında verdiği parlak ışık ve hoş koku nedeniyle tütsü olarak da kullanılabilir. Tütsüsü nefes açıcı ve rahatlatıcıdır. Dahili kullanıldığında vücuda kuvvet verir. Yatıştırıcıdır. İdrar söktürür ve kabız edici etkiye sahiptir. Romatizma ağrılarını hafifletmeye de yardımcı olur. 

Çıbanın ilacı karaçalı

Karaçalı bitkisi flavonlar, tanen, paliurin ve uçucu yağ içerir. Bitkinin meyveleri ve taze yaprakları kullanılır. Kurutulup sıcak suda demlenerek çayı hazırlanabilir. Ayrıca, taze yaprakları çıbanların üzerine sarılır. Kabız ve idrar söktürücüdür.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.