1. HABERLER

  2. DÜNYA

  3. ‘SIFIR DÜNYA’ İSTİYORSANIZ BULUNDU!
‘SIFIR DÜNYA’ İSTİYORSANIZ BULUNDU!

‘SIFIR DÜNYA’ İSTİYORSANIZ BULUNDU!

‘Sıfır dünya’ istiyorsanız bulundu!

A+A-

16 ışık yılı uzakta bulunan gezegenin iklimleri bile dünyamızla aynı üstelik bizden 5 kat daha büyük, rahat rahat yaşarız

Dünya’dan 16 ışık yılı (yaklaşık 150 milyon kilometre) uzakta yeni bir “Süper Dünya” keşfedildi. Araştırmada yer alan Puerto Rico Üniversitesi’nden Abel Mendez Torres, Gliese 832c’nin bugüne kadar Dünya’ya benzerliğiyle en çok öne çıkan üç gezegenin arasında ilk sırada olduğunu kaydetti. Atmosfer özellikleriyle son ikiz Gliese 581’i geride bırakan Gliese 832c sıcaklık ve enerji özellikleriyle “Yaşanabilir Alan” olduğunu kaydeden uzmanlar, gezegenin karasal atmosfere sahip.

Bir turu 36 gün

Bugüne kadar evrende yalnızca Dünya’nın yaşamaya elverişli olduğunu savunan gökbilimciler, ilk kez yaşanılabilir bir gökcismiyle karşı karşıya. Dünyamızın en az beş katı büyüklüğündeki bir ‘süper-Dünya’ olan Gliese 832c, yıldızının etrafındaki bir turu 36 günde tamamlıyor. Gliese 832, Güneş’ten daha soğuk ve sönük bir yıldız olmasına rağmen, aradaki az mesafe sayesinde Gliese 832c’ye yeterince aydınlık ve ısı ulaştırabiliyor.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.