1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. SİGARA KAÇAKÇILIĞI YAKIN TAKİPTE
SİGARA KAÇAKÇILIĞI YAKIN TAKİPTE

SİGARA KAÇAKÇILIĞI YAKIN TAKİPTE

SİGARA KAÇAKÇILIĞI KONUSU YAKINDAN TAKİP EDİLİYOR

A+A-

Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı İonas Nikolau, Financial Times gazetesinde dün yer alan “Güney Kıbrıs’ta sigara kaçaklığı yapıldığı” haberiyle ilgili bir soru üzerine, bu konunun Rum Polisini yıllardır meşgul ettiğini ve Gümrük Birimleriyle işbirliği içerisinde, konunun yakından takip edilmekte olduğunu söyledi.

Haravgi gazetesinin haberine göre, İngiliz basınının zaman zaman bu gibi suçlamalarda bulunduğunu ve ne yazık ki sigara kaçakçılığının Güney Kıbrıs’tan yapılmakta olduğunun lanse edilmekte olduğunu dile getiren Nikolau, bu tarz bir meselenin araştırılması için gereken bütün unsurların toplanması için çaba harcanmakta olduğunu ifade etti.

Bakanlığının çabası ve gayesinin, ülkede bu çeşit bir faaliyetin gerçekleşmesi durumunda, bunun cezalandırılması olduğunun altını çizen Nikolau, böyle bir şeyin gerçekleşmediğinin kesin olarak belirlenmesi için, en azından gerekli önlemlerin alınması gerektiğini, öte yandan eğer böyle bir şey gerçekleşiyorsa da, bu tarz suçlara karıştıkları tespit edilen herkese dava açılmasının talep edileceğini sözlerine ekledi.

Gazeteye göre, Rum Polisi Basın Sözcüsü Andreas Angelidis ise açıklamasında, önceden de Rum polisinin önüne, sigara kaçakçılığı meselesiyle ilgili suçlamalar geldiğini söyledi.

Bunların araştırıldığını dile getiren Angelidis, İngiliz Makamlarından defalarca, ellerindeki bütün bilgileri sunmalarını talep ettiklerini sözlerine ekledi.

TAK

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.