1. HABERLER

  2. SAĞLIK

  3. SİGARADA BULUNAN 81 MADDE DOĞRUDAN KANSER YOL AÇIYOR!
SİGARADA BULUNAN 81 MADDE DOĞRUDAN KANSER YOL AÇIYOR!

SİGARADA BULUNAN 81 MADDE DOĞRUDAN KANSER YOL AÇIYOR!

Sigarada bulunan 81 madde doğrudan kanser yol açıyor!

A+A-

 Acıbadem Ankara Hastanesi eğitimlerine devam ediyor. Acıbadem Ankara Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Doç. Dr. Ayşe Yılmaz ‘ın sunumu ile Suudi Arabistan Okulu öğrencilerine sigara bağımlılığı konusunda seminer düzenlendi.
Sigara tiryakiliğinin en öldürücü bağımlılık olduğunun altını çizen Doç. Dr. Ayşe Yılmaz, sigarada 4000 binden fazla maddenin bulunduğunu, bu maddelerden de en az 81 tanesinin doğrudan kansere yol açan maddeler olduğunu belirtti.

“Sigaranın diğer bağımlılık yapabilecek zararlı maddelerden hiçbir farkı yoktur”

Nikotinin ciddi bağımlılık yapma özelliğine sahip olduğunu vurgulayan Yılmaz; sigara kullanımı hakkında şunları söyledi: “Başladıktan sonra bırakması zor bir alışkanlıktır. Bu sebepten hiç başlanılmaması gerekmektedir. Sigara içerisinde bulundurduğu maddeler ile doğrudan kanserli hücreleri aktive etmenin yanı sıra KOAH olarak bilinen kronik bronşit hastalığının da en büyük sebeplerindendir. Sigara kullanımı içerisinde bulundurduğu maddelerden dolayı yeterli oksijen alınımına izin vermediği için cilt, dudak, gırtlak kanserlerini de tetiklemektedir.” “Türkiye’de yetişkinlerde sigara kullanımından kaynaklanan kanser oranı %30 civarında” Sigara kullanımının en çok 25-44 yaş aralığında gözlemlendiğini belirten Yılmaz, lise dönemlerindeki sigara kullanımlarının üniversite çağlarında biraz daha azalma gösterdiğinin altını çizdi. Pasif içicilerin de akciğer kanseri gibi kanserlere yakalanma olasılığının %90 olduğunu belirten Doç. Dr. Ayşe Yılmaz öğrencilerden çevrelerinde sigara kullanan kişileri uyarmalarını istedi.

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.