1. HABERLER

  2. KIBRIS

  3. “SİGARADAN DA KIYMET VERGİSİ ALACAĞIZ”
“SİGARADAN DA KIYMET VERGİSİ ALACAĞIZ”

“SİGARADAN DA KIYMET VERGİSİ ALACAĞIZ”

“Sigaradan da kıymet vergisi alacağız”

A+A-

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin, reklam tabelaları konusunda yıllardır uygulanmayan tüzüğünü uygulamaya koyması esnafı çileden çıkarırken, Belediye Başkanı Mehmet Harmancı “Bizler tüzüklerimizi uygulamakla görevli kişileriz. Uzun zamandır tüzüğün uygulanmıyor olması tüzüğün olmadığı anlamına gelmez. Tüzüğümüzü yazan şekliyle uyguluyoruz” dedi.  Tüzüğün, sigara satışından yüzde 3 kıymet vergisi alma yetkisi verdiğini kaydeden Harmancı, “Bunu da uygulayacağımızı sigara ithalatçılarına bildirdik. Tabi ki gönül arzu eder ki bu tüzüğü 28 belediye de uygulasın” şeklinde konuştu.

Lefkoşa Türk Belediyesi Meclisi yıllardır uygulanmayan Reklam Tüzüğü'nü uygulamaya koyma kararı aldı. Tüzüğe göre, 2 metrekareye kadar her bir reklam tabelasından 150 TL, 5 metrekareye kadar 250 TL, 10 metrekareye kadar 350 TL, 20 metrekareye kadar tabelalardan bin TL, 20 metrekareyi aşan her bir reklam tabelasından ise + 100 TL vergi alınacak. Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan LTB Başkanı Mehmet Harmancı sigaradan da kıymet vergisi alınabileceğini açıkladı.

Harmancı şunları söyledi:

“Son günlerde reklam tabelaları ile ilgili olarak basında çıkan haberlerle ilgili olarak şunu söylemek isterim; bizler tüzüklerimizi uygulamakla görevli kişileriz, uzun zamandır tüzüğün uygulanmıyor olması tüzüğün olmadığı anlamına gelmez, gereken uyarılarımızı yaparak eğer esnafımızın fazla olarak gördüğü bir tabelası var ve onu kaldırmak istiyorsa, buna da olanak tanıyarak tüzüğümüzü yazan şekliyle uyguluyoruz.

“Gönül arzu eder ki 28 belediye de uygulasın”

Ayrıca sigara satışından yine tüzüğümüz bizlere yüzde 3 kıymet vergisi alma yetkisi veriyor. Bunu da uygulayacağımızı sigara ithalatçılarına bildirdik. Tabi ki gönül arzu eder ki bu tüzüğü 28 belediye de uygulasın. Bu konu çok kolay uygulanabilir bir konu değil. Maliye Bakanlığına sunulması gereken belgeler ile ilgili bazı sıkıntılı durumlar olabilir. Onlar da bu konuda hukuki işlem başlatabilirler. Bu yöndeki gelişmelerin bilgisini sizlere aktarmaya devam edeceğiz.”

“Üç binayla ilgili mahkeme süreci başladı”

Harmancı ayrıca geçtiğimiz yıl gündem olan ve basına açıklanan şekliyle bir işletmeye ait 5 adet binanın 3'ünün izinleri ile ilgili hiçbir girişim yapmaması sonucu 3 bina ile de ilgili olarak mahkeme sürecinin de başlatıldığını ifade etti.

Haberal Kıbrıslı

Önceki ve Sonraki Haberler

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.